Austria ne da o Palma Oficiala de ULTIM MOMENT Incurand Permiterea Finalizarii Aderarii Romaniei la Schengen

Austria de ne da oficial o palma foarte dura, de ultim moment, incurand total permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen in anul 2024.

Austria da Palma Oficiala ULTIM MOMENT Incurand Permiterea Finalizarii Aderarii Romaniei Schengen

Austria aplica o lovitura foarte dura Romaniei in procesul de finalizare a aderarii la Schengen, iar asta pentru ca Gerhard Karner a anuntat in mod oficial faptul ca, Karl Nehammer nu intentioneaza sa renunte la veto-ul pe care l-a impus in decembrie 2022, deci ridicarea controalelor la granitele terestre ale tarii nu va fi posibila prea curand.

Austria spune prin Gerhard Karner in mod oficial faptul ca nu intentioneaza sa permita aplicarea altor masuri care sa faciliteze extinderea totala a spatiului Schengen, inclusiv pentru controalele terestre, deci finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, sau cea a Bulgariei, nu pot avea loc, asta si pentru ca populatia austriaca nu ar dori acest lucru.

Austria va trece prin alegeri parlamentare in toamna acestui an, iar Karl Nehammer nu vrea sa le piarda, la fel precum cele pentru Parlamentul European, asa ca nu va permite finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, cel putin pana cand vor avea loc aceste alegeri, asa ca va trebui sa mai asteptam destul de mult pana se va intampla asta.

“După liberalizarea sectorului transportului aerian, nu mă gândesc la nimic să fac alți pași prea repede. Asta nu ar duce la nicio înțelegere în rândul populației. Statele din Forumul Salzburg sunt ca un pastor la la nivelul UE, când vine vorba de problemele interne centrale, aș dori să mulțumesc tuturor țărilor pentru eforturile depuse împreună.

Am convenit să solicităm Comisiei să stabilească priorități la nivel european. Atacurile hibride pot pune în pericol infrastructura critică, că trebuie să luptăm împotriva fraudei pe internet, că subiectul deepfake-urilor joacă un rol din ce în ce mai important și că radicalizarea are loc tot mai mult online, avem nevoie de cooperare transfrontalieră.”