Ordinanta de Urgenta Anuntata de Simona Bucura-Oprescu cu Decizii de ULTIM MOMENT pentru Milioane dintre Romani

Simona Bucura-Oprescu anunta in mod oficial o ordonanta de urgenta cu decizii de ultim moment care afecteaza milioane de romani din toata tara.

Ordinanta Urgenta anuntata Simona Bucura-Oprescu Decizii ULTIM MOMENT Milioane Romani

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, intr-o mișcare menită să accelereze reforma sistemului public de pensii, a anunțat că deciziile de recalculare a pensiilor vor fi distribuite de Poșta Română. Acest pas logistic vine în sprijinul aplicării Legii nr. 360/2023, care prevede noi principii pentru calcularea pensiilor.

Simona Bucura-Oprescu confrima ca in cea mai recenta ședința a Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență prin care Poșta Română va prelua responsabilitatea de a pregăti și expedia plicurile ce conțin deciziile de recalculare.

„Datorită ordonanței de urgență aprobate astăzi, deciziile de recalculare a pensiilor după noile principii: contributivitate, stabilitate în muncă, solidaritate și sustenabilitate vor ajunge în termenul asumat la beneficiari”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

Compania Națională Poșta Română S.A., cunoscută pentru acoperirea sa națională extinsă, va asigura transmiterea acestor decizii către toți pensionarii. În prezent, Poșta Română este deja implicată în distribuirea taloanelor de pensii și plata în numerar pentru pensionari, ceea ce o face o alegere naturală pentru această nouă responsabilitate.

Simona Bucura-Oprescu da de inteles ca această măsură face parte din eforturile continue ale guvernului de a îmbunătăți și moderniza sistemul public de pensii, asigurând astfel că toți pensionarii vor beneficia de recalcularea pensiilor într-un mod eficient și transparent.

Recalcularea pensiilor pe baza noilor principii este așteptată să aducă stabilitate și echitate în sistem, reflectând contribuțiile individuale și promovând sustenabilitatea pe termen lung.