X

Schengen: Declaratiile Oficiale ale lui Karl Nehammer, de ULTIM MOMENT privind Vetoul Aderarii Romaniei

Schengen revine in centrul atentiei dupa o serie de declaratii oficiale de ultim moment ale lui Karl Nehammer, care vorbeste despre vetoul dat aderarii Romaniei, impreuna cu Bulgaria, in decembrie 2022, el spunand ca in ciuda criticilor dure venite din partea multor tari ale UE, considera ca masura a fost una cat se poate de buna.

Schengen este mai sigur, cu granitele protejate mult mai bine acum, conform lui Karl Nehammer, el afirmand ca pana la impunerea veto-ului impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei, granitele cu Turcia nu erau protejate mai deloc, iar acum exista o schimbare majora multumita investitiilor facute, fluxul de migranti ilegali fiind mult redus.

Schengen benfeiciaza si de pe urma investitiilor facute de catre tara noastra pentru reducerea masiva a migratiei ilegale, dar Karl Nehammer da de inteles ca permiterea finalizarii aderarii Romaniei nu este deocamdata posibila, asa cum a spus si Gerhard Karner, Austria mergand in continuare pe ideea de mentinere a tarilor noastre la marginea sistemului.

“În general, cred că problema migrației este cea mai sensibilă problemă. Dacă acest lucru nu se rezolvă, atunci UE ar putea începe să se clatine.  Vetoul nostru împotriva aderării la Schengen a României și Bulgariei a fost atât de important. Am fost puternic criticați pentru asta, dar acum s-a dovedit că aveam perfectă dreptate.

Acum există mult mai multe investiții la granița bulgaro-turcă, care anterior nu era deloc în centrul atenției. Ceea ce este de fapt șocant, având în vedere lungimea acestei granițe și cât de slab a fost controlată. Și în România au fost și mai multe arestări în lupta împotriva migrației ilegale organizate. Se vede cât de important a fost să creștem presiunea.”

This post was last modified on iun. 30, 2024, 12:31 PM 12:31

Disqus Comments Loading...