Amenintarea Oficiala de ULTIM MOMENT pe care Marcel Ciolacu o Aduce in Atentia a Milioane de Romani

Marcel Ciolacu aduce in atentia a milioane de romani o amenintare oficiala de ultim moment, dar si o masura luata de la 1 iulie 2024 in tara.

Amenintarea Oficiala ULTIM MOMENT Marcel Ciolacu Aduce Atentia Milioane Romani

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, anunta ca de astăzi, 1,8 milioane de angajați din România, majoritar din sectorul privat, vor beneficia de o majorare a salariului minim brut, care va crește de la 3.300 la 3.700 de lei. Acest pas important vine la exact zece ani după ce salariul minim brut era de doar 800 de lei, marcând astfel o creștere impresionantă de 2.900 de lei, echivalentul unei majorări de 363%. Premierul Ciolacu a subliniat că 84% din această creștere semnificativă a avut loc sub guvernarea partidului său.

Marcel Ciolacu anunta ca pe lângă salariul minim brut, și salariul minim net a înregistrat o creștere notabilă în ultimul deceniu. În 2013, salariul minim net era de 601 lei, iar în prezent a ajuns la 2.363 lei, ceea ce reprezintă o creștere de 293%. Deși prețurile au crescut în aceeași perioadă, cu o medie de 53,26% conform datelor furnizate de INS, majorarea salariului minim net depășește inflația, indicând o creștere reală de 157%.

“Prezența PSD la guvernare este acum o garanție fermă a creșterii nivelului de trai, în special pentru persoanele cu venituri mici – salariați plătiți cu salariu minim sau pensionari,” a declarat Marcel Ciolacu. Majorarea de astăzi este cu atât mai semnificativă cu cât ea permite implementarea salariului minim european începând cu 1 ianuarie 2025. Aceasta înseamnă că cel mai mic salariu din România va reprezenta aproximativ jumătate din salariul mediu pe economie.

Marcel Ciolacu, intr-un context geopolitic tensionat, marcat de războiul din Ucraina, a evidențiat importanța conștientizării pericolelor războiului hibrid, care se extind dincolo de granițele războiului fizic. România resimte aceste pericole, iar rolul structurilor de informații devine esențial.

“Trebuie să rămânem vigilenți pentru apărarea valorilor în care credem, pentru garantarea securității, economiei și cetățenilor noștri,” a subliniat presedintele PSD. În această luptă pentru bine, structurile de informații militare joacă un rol vital, iar munca personalului din domeniul informațiilor pentru Apărare constituie baza demolării tuturor provocărilor, amenințărilor și riscurilor care amenință statul român și cetățenii săi.