Italia Anunta Oficial Efectele Masurilor Giorgiei Meloni, Ajutor de ULTIM MOMENT pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Italia anunta in mod oficial efectele masurilor Giorgiei Meloni si da un ajutor de ultim moment pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Italia Anunta Oficial Efectele Masurilor Giorgiei Meloni Ajutor ULTIM MOMENT Aderarea Romaniei Schengen

Italia incepe sa culeaga roadele actiunilor oficiale de ultim moment ale Giorgiei Meloni, iar asta pentru ca numarul migrantilor care au ajuns in tara in ultimele luni a sfost cu 60% mai scazut decat in prima perioada a anului 2023, rezultatele acestea fiind incurajatoare pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen la inceput de an 2025.

Italia a depus eforturi foarte mari pentru a reduce numarul de migranti care ajung pe teritoriul sau, iar acest lucru este cat se poate de evident cu aceste rezultate, pe care Giorgia Meloni le foloseste acum in toata Europa pentru a promova incheierea de intelegi cu tari terte pentru deportari, dar asta poate ajuta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Italia este doar una dintre tarile importante din Uniunea Europeana care vrea incheierea de de intelegeri cu tari terte pentru deportare amai rapida a unor migranti, Austria fiind o alta, la fel ca si Germania, dar daca acest plan va fi dus la bun sfarsit, atunci sansele de finalizarea a aderarii Romaniei la Schengen cresc considerabil.

“Au debarcat cu 60% mai puține persoane față de prima jumătate a anului 2023. Cifrele meticuloase fac imaginea și mai clară: 25.345 de persoane au sosit între ianuarie 2024 și astăzi față de peste 62 de mii în aceeași perioadă a anului trecut. Politicile guvernului Meloni privind fluxurile migratorii încep să ofere răspunsuri concrete importante cu o scădere cu 60% a debarcărilor în primele șase luni ale acestui an.

Față de aceeași perioadă din 2023. Detractorii obișnuiți care se găseau în fantoma creşteri ale aterizărilor sunt din nou reduse la tăcere de realitatea cifrelor. Și datele furnizate de Ministerul de Interne mai spun că cifra pentru aterizări este mai mică decât în aceeași perioadă de referință din 2022.”