Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Catalin Predoiu pentru Sezonul Estival 2024 in Romania

Catalin Predoiu anunta masurile oficiale de ultim moment pentru sezonul estival 2024 in Romania, ce aduce in imediata atentie a multor oameni.

Masurile Oficiale ULTIM MOMENT Anuntate Catalin Predoiu Sezonul Estival 2024 Romania

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat ieri, în cadrul unei ședințe operative cu șefii structurilor din cadrul IPJ Constanța și cu conducerea MAI, măsurile luate pentru organizarea sezonului estival 2024. Predoiu a subliniat importanța protejării siguranței și ordinii publice, precum și a vieții și integrității cetățenilor.

“Am avut, astăzi, o ședință operativă cu toți șefii de structuri din cadrul IPJ Constanța, cu șefi de arme din cadrul MAI, dar și cu conducerea MAI, secretarii de stat coordonatori. Această ședință a fost consacrată organizării sezonului Litoral 2024, a măsurilor pe care le-am luat pentru ca întreaga activitate din domeniul ordinii și siguranței publice precum și a situațiilor de urgență să se desfășoare în parametrii pe care i-am fixat”, a declarat Predoiu.

Pentru acest sezon estival, Ministerul Afacerilor Interne a alocat aproximativ 1000 de polițiști, polițiști de frontieră, pompieri salvatori, jandarmi și colegi de la alte structuri, inclusiv DGA și DGPI, pentru a răspunde nevoilor unui aflux mare de cetățeni pe litoral. “Ne-am stabilit obiectivele și le vom monitoriza permanent. Am cerut tuturor comandanților să fie permanent implicați, să fie în legătură unii cu alții și cu subordonații, pentru a atinge performanțele așteptate de cetățeni”, a subliniat ministrul.

În cadrul intervențiilor de urgență, MAI a suplimentat numărul de posturi de intervenție cu aproximativ 24 de echipe, incluzând posturi de intervenție la incendii, salvare pe mare și prim ajutor. Echipamentele utilizate includ drone, autospeciale, ambulanțe SMURD și elicoptere.

“Siguranța publică este un bun social care se află în responsabilitatea tuturor și chem la un parteneriat pe cetățeni și societatea civilă, pentru că doar polițistul, doar pompierul, doar jandarmul nu poate produce acest bun social fără un sprijin din partea cetățeanului. Noi oferim acest parteneriat și suntem deschiși către el”, a adăugat Predoiu.

Ministrul a cerut, de asemenea, tuturor structurilor să mențină o comunicare constantă și transparentă cu presa pentru a asigura o informare corectă a opiniei publice. “Munca din ultimele luni a tuturor armelor din MAI s-a reflectat pozitiv în percepțiile pe care le primim din partea cetățenilor”, a precizat Predoiu, menționând o creștere de 5 puncte procentuale în încrederea cetățenilor în Poliția Română, conform unei statistici recente Eurostat.

În încheiere, Cătălin Predoiu și-a exprimat încrederea că, la finalul sezonului estival, Ministerul Afacerilor Interne va prezenta un bilanț onorabil, reflectând eforturile și dedicarea structurilor sale. “Sunt convins că la finalul acestui sezon estival vom avea o performanță și un bilanț care să onoreze Ministerul Afacerilor Interne și uniformele armelor Ministerului Afacerilor Interne”, a concluzionat ministrul.