Armata Romana anunta in mod oficial misiunile de ultim moment pe care soldatii romani le desfasoara in aceasta perioada, dar si actiunile la care ei participa, prima vizand Fortele Navale Romane si “Nava-Scoala Mircea”, care pleaca intr-un mars international de instructie de 3.400 de mile, in 40 de zile.
Armata Romana vorbeste mai jos si despre diverse exercitii militare internationale care se desfasoara pe teritoriul Romaniei, sau s-au desfasurat luna trecuta, scopul fiind de a-i tine pe soldatii romani mereu pregatiti pentru a participa la orice fel de misiuni in lumea reala, pe care le-ar avea de facut.
“Nava-Școală ”Mircea” a plecat din portul militar Constanța în marșul internațional de instrucție din acest an al studenților de la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”. Pe parcursul celor peste 40 de zile de marș, velierul va parcurge aproximativ 3.400 de mile marine și va acosta în porturile Pireu (Grecia), Livorno (Italia), Toulon (Franța), Palermo (Italia) și Bodrum (Turcia).
La bordul navei simbol a Forțelor Navale Române se vor pregăti 86 de studenți din anul al II-lea de la Academia Navală, precum și opt studenți străini de la academii partenere din Bulgaria, Letonia, Polonia, Spania și Turcia. Tanchiștii și cercetașii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” au desfășurat, timp de două săptămâni, alături de militarii Brigăzii 1 Motorizată din Republica Moldova, tabăra de instrucție la apă, pe cursurile râurilor Siret și Arieș.
Militari din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” au participat, în perioada 26-28 iunie 2024, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, la exercițiul tactic cu trupe în teren „Justice Sword 24”. Militari din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” au participat, în perioada 26-28 iunie, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, la exerciții tactice cu trupe în teren pentru rezolvarea unor situații tactice.
Activitățile, organizate în cadrul exercițiului „JUSTICE SWORD 24”, au urmărit dezvoltarea deprinderilor militarilor, specifice batalioanelor din care fac parte. De asemenea, au vizat atât creșterea coeziunii de luptă a subunităților, cât și îmbunătățirea modului de aplicare a anumitor proceduri, reprezentând activități importante de pregătire a oricărui militar. În zona de instruire din Colibița, județul Bistrița-Năsăud, militarii Batalionului 811 Infanterie „Dej” continuă pregătirea, alături de partenerii cehi din cadrul Batalionului 71 Mecanizat „Siberians”.
În această săptămână, aceștia au desfășurat activități de instruire, în cadrul cărora au avut oportunitatea de a exersa tehnicile, tacticile și procedurile specifice zonei împădurite. De asemenea, în programul de pregătire au fost cuprinse și secvențe de instruire specifice MOUT și modalități de acordare a primului ajutor.”