X

Netflix si Amazon vad Roadele Deciziilor IMPORTANTE Puse in Aplicare la Inceputul 2024

Netflix și Amazon, in primele 3 luni din 2024, și-au reafirmat poziția de lideri în industria de streaming, conform unui nou raport realizat de Ampere Analysis. Cele două platforme de streaming au fost responsabile pentru mai mult de jumătate (53%) din toate comisioanele globale SVOD în această perioadă, evidențiind dominanța lor continuă în punerea în funcțiune a conținutului original.

Netflix a comandat cel mai mare număr de noi titluri din ultimii trei ani, în timp ce Amazon a stabilit un record pentru comisioanele sale trimestriale, potrivit raportului Ampere. Această expansiune a avut loc în contextul în care rivalii lor, mai atenți la buget, au redus investițiile în producții noi. Atât Netflix, cât și Amazon au preferat să comande mai multe titluri originale în afara Statelor Unite.

Netflix, in Europa de Vest, a avut o creștere semnificativă, cu producții importante în Regatul Unit, Spania și Germania, aproape egalând numărul de comisioane din America de Nord. Asia Pacific a înregistrat, de asemenea, o creștere notabilă.

Amazon a excelat în Asia, în special în India, unde a comandat 37 de titluri noi, mai multe decât în ​​ultimele șase trimestre la un loc. Această strategie de extindere internațională a fost un răspuns la saturația pieței din America de Nord, creșterea costurilor de producție și impactul grevelor de la Hollywood. Mariana Enriquez Denton Bustinza, cercetător senior la Ampere Analysis, a subliniat că „Netflix și Amazon își cresc investițiile în producții internaționale pentru a stimula creșterea abonaților”.

Netflix si Amazon vad Roadele Deciziilor IMPORTANTE Puse in Aplicare la Inceputul 2024

Raportul Ampere scoate în evidență diferențele strategice dintre cei doi giganți ai streamingului. În India, Netflix a mizat pe seriale criminale și thriller, reducând însă comenzile de filme originale interne. În schimb, a preferat să încheie acorduri de plată cu studiourile de teatru pentru a asigura exclusivitatea noilor filme americane pe piața indiană.

Pe de altă parte, Amazon, care deține un avans semnificativ în India în termeni de abonați, a lansat cea mai mare gamă de filme originale indiene de până acum. Printre acestea se numără filmul de război „Shershaah” cu Sidharth Malhotra și Kiara Advani, drama de acțiune „Soorarai Pottru” de Sudha Kongara și drama istorică „Sardar Udham” cu Vicky Kaushal. Amazon urmărește, de asemenea, activ acorduri de plată și cofinanțare cu distribuitorii locali de teatru, diversificând astfel oferta de filme indiene disponibile pe Prime Video.

Mariana Enriquez Denton Bustinza a menționat că, în timp ce „Netflix se adresează unei baze largi de abonați, valorificând piețele cu cel mai mare potențial de atracție încrucișată”, Amazon „rămâne focalizat pe piețele cheie, precum India, și își folosește poziția globală pentru a se extinde pe piața cinematografică, generând astfel venituri suplimentare pentru platformele sale.”

Atât Netflix cât și Amazon demonstrează o strategie clară de extindere internațională pentru a-și menține și crește baza globală de abonați, consolidându-și poziția de lideri în industria de streaming.

This post was last modified on iul. 3, 2024, 12:03 AM 00:03

Disqus Comments Loading...