X

Nicusor Dan Anunta Oficial Lucrarile de ULTIM MOMENT din Bucuresti si Masuri in Primaria Generala

Nicusor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat deschiderea a patru noi locuri de joacă recent modernizate în parcurile administrate de Primăria Municipiului București. Două dintre acestea se află în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), în zonele „Biblioteca” și „Coloane”, iar alte două în Parcul Floreasca.

„Continuăm modernizarea zonelor de joacă și fitness din parcurile administrate de Primăria Capitalei. În zilele următoare, vom deschide locurile de joacă din Parcul Carol”, a declarat Nicusor Dan. Toate aceste locuri de joacă, care nu au mai fost modernizate de 14-15 ani, au fost reabilitate cu materiale și aparate sigure pentru copii, conform normativelor în vigoare. Până la sfârșitul anului, se vor finaliza 14 locuri de joacă în parcurile administrate de primărie.

Nicusor Dan confirma si ca lucrările la Banca de Țesuturi a Spitalului Colentina continuă într-un ritm alert. „Șantierul a început în data de 23 aprilie, iar acum deja se armează placa peste etajul 2”, a spus Nicușor Dan. Clădirea este proiectată și construită cu respectarea tuturor normelor de mediu și de eficiență energetică.

Această bancă reprezintă un proiect medical extrem de important pentru București și România. Aici se vor putea stoca țesuturi prelevate pentru operații din întreaga țară, precum tendoane, piele, oase și cornee. Aceasta va permite realizarea unui număr mai mare de intervenții de transplant și va contribui la salvarea mai multor vieți.

Nicusor Dan a abordat și subiectul auditului față de ELCEN, menționând că acesta nu a început încă, dar că au existat luni dificile din punct de vedere financiar. „Am primit cu 20% mai puțin decât anul trecut. În iunie am stat mai bine și am mai compensat din datoria curentă pe care o avem la ei. Pe curent, cred că mai sunt undeva între 200-250 de milioane, și ce va rezulta din audit, probabil că 400 de milioane”, a explicat primarul.

În contextul alegerilor prezidențiale programate pentru septembrie, Nicușor Dan a subliniat importanța informării corecte a cetățenilor, exprimându-și îngrijorarea cu privire la desfășurarea campaniei electorale în lunile de vară, când majoritatea oamenilor sunt în concediu. „Alegerile sunt foarte importante, iar președintele este un factor de echilibru în stat și conduce CSAT-ul. Ar fi păcat ca oamenii să nu fie informați corect”, a concluzionat acesta.

Primăria Capitalei își continuă astfel eforturile de modernizare a infrastructurii orașului și de asigurare a unor servicii de calitate pentru cetățeni, punând accent pe siguranță, eficiență și sustenabilitate.

This post was last modified on iul. 3, 2024, 12:03 AM 00:03

Disqus Comments Loading...