Schengen: Von der Leyen Anunta Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT, Ajutand Aderarea Romaniei

Schengen este in centrul unui anunt important al Ursulei Von der Leyen, masurile oficiale de ultim moment anuntate, ajutand aderarea Romaniei la Schengen.

Schengen Von der Leyen Anunta Masuri Oficiale ULTIM MOMENT Ajutand Aderarea Romaniei

Schengen este in centrul unui extrem de important anunt venit de la Bruxelles, care va ajuta la finalizarea aderarii Romaniei, iar asta pentru ca ni se aduce in atentie de catre Ursula Von der Leyen faptul ca reducerea migratiei ilegale va fi una dintre prioritatile extrem de importante pe care le va avea in atentie in viitorul sau mandat la Comisia Europeana.

Schengen este sub asaltul migrantilor ilegali in momentul de fata, iar Von der Leyen promite incheierea de acorduri cu tarile vecine ale UE pentru a deporta migrantii care nu au azil acordat de catre statele in care ajung, dar si solutii pentru procesare cererilor de azil in tari terte, iar asta va ajuta la finalizarea aderarii Romaniei.

Schengen a fost in centrul multor negocieri ale UE in ultima vreme, dar pana si Von der Leyen recunoaste faptul ca noul pact privind azilul si migratia nu e suficient pentru a rezolva problema migratiei ilegale, asa ca se cauta noi solutii care sa respecte legislatia UE, dar sa si reduca povara statelor, ceea ce va ajuta la finalizarea aderarii Romaniei.

“Singur, pactul, nu va garanta succesul, dimensiunea externă a activității privind migrația este un factor cheie pentru succesul acestuia. Multe state membre caută strategii inovatoare pentru a preveni migrația neregulamentară, abordând cererile de azil mai departe de frontiera externă a UE.

Există reflecții în desfășurare asupra ideilor care vor merita cu siguranță atenția noastră atunci când următorul ciclu instituțional va fi în derulare. UE va lucra întotdeauna îndeaproape cu ICNUR, respectand dreptul internațional. Parteneriatele cuprinzătoare pot funcționa numai dacă migrația este alături de o serie de interese comune care includ securitatea, dezvoltarea economică, energia și comerțul.”