X

Actiunea Oficiala Anuntata de Nicusor Dan cu Masuri de ULTIM MOMENT in Bucuresti, Planurile de Viitor

Nicusor Dan, primarul general al Bucurestiului, anunta ca in ultimele trei luni, aproximativ 100 km de cabluri aeriene de telecomunicații (internet, televiziune, telefonie) au fost dezafectate de pe stâlpii din Capitală. Aceasta acțiune reprezintă un pas important în modernizarea infrastructurii de telecomunicații a orașului, care a avansat semnificativ în ultimii ani.

Nicusor Dan a dezvaluie că, până în prezent, aproape 1.100 km de cabluri aeriene au fost mutate în rețele subterane, sigure și autorizate, în ultimii trei ani și jumătate. Aceste lucrări sunt realizate în cadrul unui parteneriat public-privat între Primăria Capitalei și compania Netcity, parteneriat încheiat în anul 2008.

“Este o operațiune complexă, care implică mai multe etape. În prima fază, Netcity construiește infrastructura subterană pentru sistemul de telecomunicații și notifică deținătorii cablurilor aeriene. Ulterior, serviciile sunt furnizate prin cablurile subterane, iar în final, Compania Municipală Iluminat Public București curăță cablurile vechi de pe stâlpi”, a explicat Nicusor Dan.

Până acum, Netcity a construit și pus în funcțiune peste 2.800 km de rețea subterană, dintre care aproximativ 1.100 km au fost realizați în ultimii trei ani și jumătate. De asemenea, rețele aeriene pe o lungime de 2.300 km au fost dezafectate, dintre care 1.100 km doar în această perioadă.

Nicusor Dan afirma ca investiția totală pentru acest proiect se ridică la aproximativ 100 milioane de euro, fiind finanțată integral de Netcity. Redevența încasată de Municipiul București este de 12% din veniturile realizate de Netcity din închirierea rețelei, ajungând în prezent la peste 1,4 milioane de euro pe an.

Nicusor Dan, in contextul acestui progres, și-a exprimat dorința de a obține un nou mandat la conducerea Primăriei Capitalei, pentru a continua proiectele de infrastructură și pentru a rezolva problemele existente. “Am primit un mandat pentru încă patru ani, dar anticipez că vor fi necesari mai mulți ani pentru a rezolva toate problemele de infrastructură și termie. Îmi doresc un al doilea mandat pentru a asigura continuitatea acestor proiecte”, a declarat primarul.

Nicusor Dan a subliniat că planurile sale depind de evoluția așteptărilor societății și de posibilele schimbări din peisajul politic. “Nu pot să spun acum ce voi face peste 3, 4, 5 sau 7 ani, deoarece politica este un domeniu în continuă schimbare”, a adăugat el.

Nicusor Dan rămâne optimist în ceea ce privește viitorul Bucureștiului și continuă să se concentreze pe modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii orașului, pentru a asigura o calitate mai bună a vieții pentru toți locuitorii.

This post was last modified on iul. 3, 2024, 10:20 AM 10:20

Disqus Comments Loading...