Austria: Karl Nehammer SOCHEAZA Total cu o Masura Radicala care Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Austria lui Karl Nehammer socheaza total cu o masura radicala care ajuta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, ce decizii a luat cancelarul.

austria karl nehammer inchisori finalizare aderare romania schengen

Austria revine in centrul atentiei dupa ce Karl Nehammer socheaza cu o decizie explicata de catre Gerhard Karner, ministrul sau de interne vorbind despre faptul ca guvernul de la Viena vrea sa faca inchisori in afara tarii, pentru unii dintre migrantii care comit infractiuni, iar in mod surprinzator, asta ar putea ajuta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Austria, dupa cum spune Gerhard Karner, a devenit mai putin atractiva pentru migrantii ilegali din cauza unor masuri recente puse in aplicare, dar asta nu e suficient, asa ca se vrea crearea de inchisori in afara tarii, iar daca asta va reduce si mai mult atractivitatea tarii pentru migranti, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen va fi ajutata din plin.

Austria isi propune sa fie una dintre tarile din Europa care sa reduca la zero migratia ilegala, iar cu masuri precum crearea de inchisori in fara teritoriului, e foarte posibil ca Karl Nehammer sa isi duca obiectivul la indeplinire, iar apoi poate va ridica si veto-ul care blocheaza finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in acest moment.

“Am accelerat procedurile de azil și am crescut semnificativ deportările și returnările, aproape 13.000 anul trecut. Acest lucru ne-a permis să reducem numărul de treceri ilegale a frontierei la granița Burgenland de la 16.400 în prima jumătate a anului 2022 la 290 în acest an. Scopul nostru este de a reduce migrația ilegală la zero.

Am introdus proceduri accelerate pentru persoanele din țări care nu au practic nicio șansă de a obține azil.   Modelul Danemarcei de utilizare a închisorilor în afara țării este încă în faza de planificare, dar este cu siguranță necesar. În Austria, acest lucru este precizat clar în așa-numitul Plan Austria al cancelarului Karl Nehammer.”