Germania si Polonia Anunta Deciziile Oficiale de ULTIM MOMENT luate de Scholz si Tusk Ajutand Aderarea Romaniei la Schengen

Germania si Polonia anunta deciziile oficiale de ultim moment luate de Olaf Scholz si Donald Tusk, ajutand finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Germania Polonia Anunta Deciziile Oficiale ULTIM MOMENT luate Scholz Tusk Ajutand Aderarea Romaniei Schengen

Germania si Polonia anunta in mod oficial o decizie luata de catre Olaf Scholz si Donald Tusk, liderii guvernelor de la Berlin si Varsovia hotarand ca trebuie crescuta cooperarea dintre cele doua tari la nivel european, atat la nivelul reducerii migratiei, cat si la nivel economic, ceea ce va ajuta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, cu mai putine obstacole.

Germania si Polonia vor sa isi reia colaborarea transa, care in ultimii ani a cam fost data uitarii, dar cu noul guvern de la Varsovia lucrurile se schimba, in special in contextul razboiului din Ucraina, iar Olaf Scholz si Donald Tusk incearca sa s-si faca tarile mai sigure, ceea ce ajuta din plin aderarea Romaniei la Schengen, poate chiar la inceputul anului 2025.

Germania si Polonia sunt vecine cu o granita foarte intinsa, la care germanii au controale extinse in momentul de fata, iar daca aceasta colaborare va fi pusa in aplicare, atunci e posibil sa vedem mai putine controale impuse de germani, cooperare mai stransa la granitele poloneze, iar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen facilitata impotriva dorintelor lui Karl Nehammer.

„Aducem un mesaj foarte clar: Germania și Polonia sunt vecine bune, parteneri apropiați și prieteni de încredere. Și vrem să creăm o nouă dinamică pentru cooperarea noastră. Este important ca forțele moderate, forțele rezonabile, pro-europene… să găsească răspunsuri înțelepte, convingătoare la ceea ce au devenit prioritățile oamenilor de rând.

Lupta eficientă împotriva migrației ilegale, securitatea, creșterea autosuficienței economice. Indiferent de rezultatele alegerilor din diferite țări ale UE, UE nu ar trebui să fie expusă la nicio turbulență excesivă. Un parteneriat strâns între Germania și Polonia este foarte important. au declarat Olaf Scholz si Donald Tusk.”