Prevederile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei cu Schimbari Mari in Invatamant

Ministrul Educatiei anunta o serie de prevederi oficiale de ultim moment, care aduc schimbari importante in invatamant, ce decizii ia Ligia Deca.

Prevederile Oficiale ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Schimbari Mari Invatamant

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial o serie de prevederi de ultim moment, care aduc schimbari majore pentru sistemul de invatamant, iar asta deoarece Ligia Deca vizeaza felul in care se obtine calitatea de conducator de doctorat, in anumite institutii de invatamant, in baza unor acreditari din strainatate.

Ministrul Educatiei explica foarte clar mai jos in ce conditii se poate obtine in mod oficial o calitate de acest gen si ce trebuie sa stie persoanele care o cer de la autoritatile romane, Ligia Deca incercand sa-i ajute pe oameni sa inteleaga in ce masura pot obtine ceea ce isi doresc de la institutiile romanesti.

“Am lansat în consultare publică proiectul Ordin pentru aprobarea Metodologiei privind recunoașterea și dobândirea automată în România a calității de conducător de doctorat obținute în instituții de învățământ superior acreditate din străinătate. Actul normativ reglementează recunoașterea calității de conducător de doctorat dobândit de cetățenii români, cetățenii statelor membre UE/SEE sau de cetățenii din state terțe în instituții de învățământ superior.

Sau de cercetare-dezvoltare acreditate din străinătate. Drepturile conferite de calitatea de conducător de doctorat în sistemul românesc de învățământ superior se exercită conform normelor legale în vigoare. specialiştii care au calitatea de conducător de doctorat în unul dintre statele membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European ori în Confederaţia Elveţiană dobândesc automat calitatea de conducător de doctorat în România.

Prin recunoașterea și emiterea atestatului de recunoaștere a abilitării de către instituțiile organizatoare de studii universitare de doctorat. Specialiștii care au calitatea de conducător de doctorat în una din instituțiile de învățământ superior, din afara țărilor prevăzute la lit. a), aflate printre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior ale lumii, dobândesc automat calitatea de conducător de doctorat în România.

Prin recunoașterea și emiterea atestatului de recunoaștere a abilitării de către instituțiile organizatoare de studii universitare de doctorat. Ministerul Educației stabilește o listă a instituțiilor de învățământ superior, din afara țărilor prevăzute la lit. a), aflate printre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior ale lumii în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației.

Specialiștii care sunt conducători de doctorat în cadrul unor instituții din străinătate, altele decât cele prevăzute la lit. a) sau b), dobândesc calitatea de conducător de doctorat în România prin recunoașterea și emiterea atestatului de recunoaștere a abilitării de către instituțiile organizatoare de studii universitare de doctorat în baza unei convenții internaționale de recunoaștere reciprocă. Exercitarea drepturilor conferite de calitatea de conducător de doctorat în sistemul românesc de învățământ superior se realizează conform normelor legale în vigoare.”