Prioritatea Oficiala a Simonei Bucura-Oprescu cu Masuri de ULTIM MOMENT pentru Milioane de Angajati

Simona Bucura-Oprescu a decis sa anunte prioritatea sa oficiala de ultim moment pentru milioane de angajati din toata Romania, ce a decis ministrul.

Prioritatea Oficiala Simonei Bucura-Oprescu Masuri ULTIM MOMENT Milioane Angajati

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a subliniat într-o declaratie recenta importanța crucială a pieței muncii pentru mandatul său. “Pentru Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prioritatea mandatului meu o reprezintă piața muncii,” a declarat ministrul, subliniind că o piață a muncii robustă este esențială pentru a asigura fonduri suficiente pentru plata salariilor și pensiilor.

Simona Bucura-Oprescu a evidențiat schimbările semnificative din peisajul economic și social al României în ultimul deceniu. “Dacă acum zece ani angajatorii trăgeau puternice semnale de alarmă cu privire la fiscalitate, astăzi cea mai importantă problemă pe care mediul de afaceri și angajatorii o ridică este legată de lipsa forței de muncă,” a explicat Simona Bucura-Oprescu. În acest context, ministrul a subliniat necesitatea elaborării unor politici clare și fundamentate pentru a răspunde acestei provocări.

Simona Bucura-Oprescu afirma ca una dintre măsurile importante discutate a fost creșterea salariului minim pe economie la 3700 de lei începând cu 1 iulie 2024. Această decizie a fost adoptată în cadrul unei întâlniri a Consiliului Național Tripartit la finalul anului trecut, unde reprezentanții confederațiilor sindicale, patronatelor și ai Executivului au convenit asupra acestei orientări.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanța corelării creșterii salariului minim cu productivitatea. “Este foarte important ca, în creșterea salariului minim, să nu se regăsească doar nevoia socială de creștere a venitului, ci aceasta să fie corelată cu creșterea productivității,” a spus Simona Bucura-Oprescu. Astfel, se urmărește asigurarea unei creșteri sănătoase și sustenabile atât pentru angajatori, cât și pentru angajați.

De asemenea, ministrul a accentuat rolul angajaților în crearea unei valori adăugate pentru angajatori. “Angajatorul trebuie să fie primul interesat să plătească mai bine un angajat bun, cu atât mai mult pe o piață a forței de muncă deficitară,” a declarat aceasta, subliniind că salariul minim trebuie să reflecte în mod corect munca efectuată de angajat.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat necesitatea continuării dialogului între toate părțile implicate pentru a asigura un echilibru între creșterea salariilor și productivitatea muncii, promovând astfel o economie sănătoasă și sustenabilă.