Austria si Elvetia Confirma Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT in UE care Ajuta Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria si Elvetia confirma masurile oficiale de ultim moment in UE care ajuta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, ce decizii ia guvenrul vienez.

Austria Elvetia Confirma Masurile Oficiale ULTIM MOMENT UE Ajuta Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria si Elvetia confirma in mod oficial masurile de ultim moment pe care vor sa le ia impreuna in UE si care vor ajuta la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca ele vor sa lucreze mai apropiat pentru reducerea nivelului migratiei ilegale in cursul urmatoarelor luni in 2024, ceea ce ne-ar putea ajuta intr-o extrem de mare masura.

Austria si Elvetia impart o granita destul de extinsa, care are controale impuse in anumite zone, insa guvernul de la Viena ar vrea sa se intensifice cooperarea pentru a reduce impactul migratiei ilegake, dar si pentru a forta Comisia Europeana sa deporteze migrantii catre tari terte, ceea ce va ajuta la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Austria si Elvetia sunt parteneri traditionali in UE cand vine vorba despre lupta impotriva migratiei ilegale si nu doar atat, asa ca intensificarea cooperarii va avea cu siguranta un efect, insa ramane de vazut in cat timp va ajuta si finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, fiind sanse foarte mici sa nu o faca, doar ca e nevoie de rabdare

“Gerhard Karner s-a întâlnit cu consilierul federal elvețian (ministrul) pentru Justiție și Poliție, Beat Jans, la Ministerul de Interne la Viena. Cele mai importante subiecte au fost lupta împotriva traficului de persoane, cooperarea cu țări terțe, deportările în Siria și Afganistan și criminalitatea juvenilă.

Elveția este un partener important atunci când vine vorba de combaterea contrabandiștilor criminali și privarea lor de baza lor de afaceri. De aceea suntem de acord că trebuie să lucrăm și mai strâns, în special cu țările din Africa de Nord. Acesta. este modul în care putem opri decesele în Marea Mediterană și reduce presiunea asupra frontierei externe a UE.”