Lewis Hamilton Pus intr-o Situatie IMPOSIBILA de Mercedes, ce Decizie a Luat Pilotul

Lewis Hamilton a fost pus intr-o situatie imposibila de catre Mercedes dupa ultima cursa, iata ce decizie importanta a luat pilotul britanic.

Lewis Hamilton Pus Situatie IMPOSIBILA Mercedes Decizie Luat Pilotul

În lumea competitivă a Formula 1, fiecare decizie poate avea consecințe majore asupra rezultatului final al unei curse. În cadrul recentului Mare Premiu, echipa Mercedes și pilotul său de top, Lewis Hamilton, au fost puși într-o situație delicată, după un incident cu Carlos Sainz. Această decizie a fost explicată în detaliu de către James Allison, directorul tehnic al echipei Mercedes.

“Era o chestiune de judecată”, a început Allison. “Cu toții am văzut startul cursei împreună cu toți cei care au văzut-o. Am văzut mica încurcătură în care Lewis și Carlos s-au încurcat, Lewis tocmai fiind îndepărtat de circuit, ținându-l aprins și trecând înaintea lui Carlos.”

Întrebarea principală care a apărut imediat în mintea tuturor, inclusiv a lui Lewis Hamilton, a fost: “A fost acel loc câștigat părăsind pistă? Am câștigat un avantaj părăsind pista?”

În Formula 1, fiecare decizie este crucială, iar pilotul Mercedes, Lewis Hamilton, știe bine că primești uneori puțin mai multă clemență de la stewards în primul viraj al primului tur al unei curse. Totuși, nu te poți baza pe aceasta clemență.

“Știți că consecințele dacă nu dați locul înapoi și stewardii vor decide împotriva voastră sunt mai grave decât să dați locul înapoi”, a explicat Allison. “Așa că am făcut ceea ce facem întotdeauna, și anume să punem suflantul la FIA și să cerem un pic de îndrumare dacă le-a părut puțin prea mult. Ei au făcut ceea ce fac întotdeauna, adică să fie la fel de inscrutabili ca sfinxul și să spună ‘ei bine, asta depinde de tine, trebuie să-ți faci propria judecată’.”

Decizia nu a fost ușoară pentru echipa Mercedes și pentru Lewis Hamilton. “În timp ce ne gândeam la asta, am văzut că a apărut mesajul care spune că incidentul este investigat. Ceea ce eram destul de siguri că va fi cazul și ne-am gândit doar că echilibrul riscului este unul în care ar fi mai bine să predăm acel loc”, a continuat Allison.

Astfel, Mercedes l-a rugat pe Lewis Hamilton să dea locul înapoi. “Știa situația, a renunțat la locul fără să scoată o vorbă, nici măcar nu a dat un suflu de luptă la radio pentru că înțelege și acel echilibru al riscului”, a subliniat Allison.

Această decizie a fost una inspirată, deoarece stewarzii au decis ulterior că, dacă Mercedes și Lewis Hamilton și-ar fi împins norocul, ar fi primit o penalizare. “Să-i dăm înapoi acel loc lui Carlos, un loc pe care nu l-am câștigat în mod legitim la început, a costat o secundă sau ceva de genul ăsta. Așadar, nouă secunde de penalizare suplimentară de executat și asta ar fi putut avea un impact destul de semnificativ mai târziu în cursă”, a adăugat Allison.

De-a lungul cursei, Mercedes și Lewis Hamilton au întâmpinat și alte provocări, inclusiv deteriorarea podelei mașinii și o penalizare ulterioară pentru trecerea liniei albe la intrarea în boxă. Cu toate acestea, decizia de a da locul înapoi lui Carlos Sainz a fost, fără îndoială, una corectă.

“Dar la începutul cursei, când totul era încă posibil, atunci era clar lucrul corect de făcut; să ia lovitura de a-i da locul înapoi lui Carlos, să nu provoace mânia stewarzilor, să nu primească o penalizare de 10 secunde și să lupte înainte din acel punct”, a concluzionat Allison.

Prin urmare, această decizie a demonstrat încă o dată cât de importante sunt judecata și strategia în Formula 1, atât pentru Mercedes, cât și pentru pilotul lor de top, Lewis Hamilton.