Memorandum Oficial de ULTIM MOMENT pe care Florin Barbu l-a Semnat pentru Romania

Florin Barbu anunta semnarea unui memorandum oficial de ultim moment pentru milioane de romani, iata ce decizie a luat ministrul Agriculturii.

Memorandum Oficial ULTIM MOMENT Florin Barbu Semnat Romania

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a anunțat semnarea unui Memorandum de Înțelegere cu omologul său din Arabia Saudită, Abdulrahman bin Abdulmohsen Al-Fadhli. Evenimentul, care a avut loc la Riad, reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor de prietenie și cooperare economică între cele două state.

Florin Barbu spune ca memorandumul vizează dezvoltarea cooperării economice, științifice și tehnice în domeniul agriculturii, respectând cadrul legislativ al ambelor țări. Principalele domenii de cooperare includ sectorul vegetal, creșterea bovinelor, ovinelor și caprinelor, sănătatea animalelor și utilizarea tehnologiilor moderne în agricultură. Documentul prevede, de asemenea, măsuri pentru dezvoltarea schimburilor comerciale cu produse agroalimentare.

“Acțiunile de cooperare se vor implementa prin vizite de lucru ale specialiștilor din cele două țări, schimburi de experiență și proiecte comune,” a declarat ministrul Florin Barbu. Arabia Saudită, deja o piață importantă pentru cerealele românești, va deveni și o destinație pentru produsele din fermele noastre.

În 2023, exporturile de cereale românești în Arabia Saudită au crescut semnificativ, ca urmare a discuțiilor bilaterale. “Memorandumul semnat astăzi reprezintă un alt pas important pentru consolidarea relațiilor comerciale în agricultură, mai ales în sectorul vegetal, zootehnie și utilizarea tehnologiilor moderne,” a subliniat ministrul.

Florin Barbu a adăugat că schimburile comerciale vor crește semnificativ în perioada următoare, Arabia Saudită manifestând un interes deosebit pentru cerealele românești, sectorul ovin și furajele procesate în România. “Voi purta discuții cu asociațiile de profil din România pentru a facilita dialogul cu partea saudită, grație acestui memorandum.”

Din 2019, nu a mai existat un acord la nivel guvernamental între România și Arabia Saudită. Totuși, datorită eforturilor diplomatice și interesului guvernului român pentru reluarea schimburilor comerciale, au fost create punți de dialog și export, sprijinind afacerile românești din agricultură și zootehnie.

Semnarea acestui Memorandum de Înțelegere marchează începutul unei noi ere de colaborare agricolă între România și Arabia Saudită, deschizând noi oportunități pentru dezvoltarea economică și tehnologică în beneficiul ambelor țări.