Ministrul Educatiei Publica Metodologia de ULTIM MOMENT cu Prevederi Oficiale pentru Invatamantul Romanesc

Ministrul Educatiei a publicat o importanta metodologie de ultim moment cu o serie de prevederi oficiale pentru invatamantul romanesc, iata ce se schimba.

Ministrul Educatiei Publica Metodologia ULTIM MOMENT Prevederi Oficiale Invatamantul Romanesc

Ministrul Educatiei a publicat o metodologie de ultim moment cu o serie de prevederi de oficiale pentru sistemul de invatamant din Romania, Ligia Deca explicand mai jos cum anume se pot dobandi titlurile de doctor in baza unor studii realizate in afara Romaniei, deci si modul in care autoritatile romane acorda aceste titluri.

Ministrul Educatiei explica mai jos toate detlaiile legate de aceasta procedura, una foarte importanta pentru romanii care sunt dornici sa obtina titlurile de acest gen, asta in conditiile in care Ligia Deca vrea sa faca modificari inclusiv pentru modul in care se acorda aceste titluri inclusiv pentru doctoranzii din Romania.

“Dosarul pentru recunoașterea și dobândirea automată a calității de conducător de doctorat în România se depune, în format fizic sau prin Punctul de Contact Unic electronic, la o instituție organizatoare de studii universitare de doctorat, denumită în continuare IOSUD, în structura căreia funcționează domeniul de studii universitare de doctorat pentru care se solicită recunoașterea și include.

Cerere, act de identitate, și dovada schimbării numelui, după caz, diploma de doctor sau documentul de recunoaştere, în cazul în care diploma de doctor a fost obținută în străinătate, dovada calității de conducător de doctorat sau a abilitării. IOSUD poate solicita și alte documente, în conformitate cu cerințele stabilite prin metodologiile proprii. Instituțiile organizatoare de studii universitare de doctorat stabilesc, prin metodologii proprii, forma în care sunt prezentate documentele menționate la alin. (1) lit. b), c) și d) și alin. (2).

Atestatul de recunoaștere a abilitării se emite de către IOSUD din România, cu precizarea domeniului acreditat de studii universitare de doctorat în conformitate cu nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare şi a structurii instituţiilor de învăţământ superior aprobat prin hotărâre de guvern. În cazul în care IOSUD nu are în structura sa domeniul pentru care se solicită recunoașterea.

Prin excepţie, pentru înfiinţarea acelui domeniu de studii universitare de doctorat, recunoașterea se realizează în ramura de știință din care face parte domeniul respectiv, prevăzută în nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor, programelor de studii universitare şi a structurii instituţiilor de învăţământ superior aprobat prin hotărâre de guvern. Termenul de soluționare a dosarului de recunoaștere, precum și procedura de contestație se stabilesc de către instituțiile organizatoare de studii universitare de doctorat.

Din România prin metodologii proprii. Instituțiile organizatoare de studii universitare de doctorat din România elaborează, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei Metodologii, metodologii proprii privind recunoașterea și dobândirea automată în România a calității de conducător de doctorat obținute în instituții de învățământ superior acreditate din străinătate.”