Misiunea Oficiala a Armatei Romane si Detaliile de ULTIM MOMENT Aduse in Atentia despre Militari

Armata Romana aduce in atentia a milioane de romani o misiune oficiala la care participa militarii din tara noastra, ce dezvaluie autoritatile.

Misiunea Oficiala Armatei Romane Detaliile ULTIM MOMENT Aduse Atentia Militari

Armata Romana aduce in imediata atentie a milioane de romani o importanta misiune oficiala, care este in plina derulare in momentul de fata, iar asta pentru ca Nava-Scoala “Mircea” a ajuns la finalul lunii trecute in primul port al marsului prin Marea Mediterana, Pireu fiind locatia in care au ajuns militarii romani.

Armata Romana detaliaza mai jos ceea ce au facut marinarii Fortelor Navale Romane in cadrul acestui Port, ca parte a misiunii la care participa, separat vorbind despre exercitiile militare internationale la care participa inclusiv militarii cehi in momentul de fata, cu toate detlaiile disponibile mai jos.

“Nava-școală „Mircea” a ajuns în dimineața zilei de duminică, 30 iunie, în primul port de escală al marşului, Pireu, unde rămâne până joi, 4 iulie. O etapă relativ scurtă de marş, de doar patru zile şi 550 de mile marine parcurse care ne-au adus aici, în portul Atenei. În după-amiaza plecării deja erau în arboradă pentru antrenamente, treceau prin crucetă şi se desfăşurau pe vergi în timp ce dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente” deschidea drumul în faţa noastră.

Pentru cei opt cadeţi străini din Bulgaria, Polonia, Letonia, Spania şi Turcia prezenți la bord, a fost categoric prima experiență de acest fel, au urcat toţi în echipe mixte sub atenta îndrumare a instructorilor. În a doua zi a marşului, tot în Marea Neagră, au fost întinse 18 din cele 23 de vele ale N.Ş. Mircea, velierul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Am navigat astfel până spre seară când am ajuns în „gura” Bosforului (Istanbul), iar velele au fost strânse (în strâmtori nu este permisă navigaţia cu vele). De aici, cu noile vele în strângători (în acest an au fost achiziţionate vele noi), imaculat de albe, imediat după trecerea pe sub penultimul pod construit peste strâmtori.

Yavuz Selim Sultan, am fost vedeta pe apele dintre cele două continente pentru următoarele ore. În tot acest timp, am fost admiraţi, salutaţi şi filmaţi, de pe mal sau din ambarcaţiunile care roiau în jurul nostru. A urmat o noapte liniştită prin Marea Marmara pentru a traversa după-amiază Strâmtoarea Dardanele (Çanakkale).

Anul acesta cei 86 de studenţi români studiază la cinci specializări: navigaţie (în limba română și engleză), electromecanică, inginerie electrică şi logistică militară. Şi după cum ne mărturisea locotenent-comandorul Octavian Volintiru, şeful practicii, sunt o generaţie foarte bună. Militari români și cehi, din cadrul Batalioanelor 811 Infanterie ,,Dej’’ și 71 Mecanizat ,,Siberians’’, desfășoară activități de instruire specifice zonei împădurite, în arealul zonei de instrucție Colibița.