Olanda Ameninta sa Arunce in Aer Aderarea Romaniei la Schengen Decizia de ULTIM MOMENT a Noului Guvern

Olanda ameninta sa aruce in aer aderarea Romaniei la Schengen, iata decizia de ultim moment luata de catre noul guvern de la Amsterdam si cat conteaza.

Olanda Ameninta Arunce Aer Aderarea Romaniei Schengen Decizia ULTIM MOMENT Noului Guvern

Olanda ameninta sa arunce in aer finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca o decizie de ultim moment luata de catre noul guvern de la Amsterdam are menirea de a impune negocierea intelegerii cu Comisia Europeana privind acceptarea de migranti, pentru a se aplica o serie de exceptii pentru reducerea numarului lor..

Olanda vrea practic sa fie exclusa de la aplicarea politicii de azil a Uniunii Europene, ceva ce nu va fi usor de realizat, deoarece necesita o aprobare unanima pentru a putea fi aplicata, dar ceea ce este cerut de la Amsterdam risca sa blocheze finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, doar din alte motive decat cele din trecut.

Olanda ar urma sa adopte o politica privind migratia care este similara celei pe care Austria o cam aplica de ceva vreme, iar asta pentru ca noul guvern are idei similare cu cele ale lui Karl Nehammer, insa aplicarea lor la nivel european nu este chiar atat de simpla, asa ca ramane de vazut cat de rau poate face aderarii Romaniei la Schengen acest guvern.

“O clauză de ieșire din politica europeană de azil și migrație va fi prezentată Comisiei Europene cât mai curând posibil. Propunerea ambițioasă, care nu a fost încă prezentată oficial, a atras rapid atenția Bruxelles-ului, deoarece a apărut în aceeași săptămână în care statele membre au convenit în sfârșit asupra Noului Pact privind migrația și azilul.

O revizuire radicală care ar necesita reguli colective și previzibile pentru a o administra sosirea solicitanților de azil. Programul comun se concentrează în mare măsură pe migrație, o problemă sensibilă care a provocat prăbușirea guvernului anterior și a dominat ciclul electoral de anul trecut.”