Stefan-Radu Oprea: Anunturile Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Romania cu Masuri Importante Confirmate

Stefan-Radu Oprea a facut anunturile oficiale de ultim moment pentru Romania, iata ce masuri aduce in atentie ministrul Economiei pentru romani.

Stefan-Radu Oprea Anunturile Oficiale ULTIM MOMENT Romania Masuri Importante Confirmate

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a avut onoarea de a-i primi la sediul MEAT pe Filip Bușcu, David Ghiberic și Rareș Marinescu, elevi ai Liceului Internațional de Informatică din București. Cei trei tineri străluciți sunt marii câștigători ai competiției „International Science and Engineering Fair” din Los Angeles, cea mai prestigioasă competiție de știință și tehnologie din lume pentru tinerii sub 21 de ani.

Stefan-Radu Oprea spune ca liceul Internațional de Informatică din București, condus de directorul Hayati Agaoglu, se poate mândri cu acești elevi excepționali care au realizat proiectul „Aripa de șoim”. Proiectul lor, la care au lucrat mai mult de un an, este inspirat din natură și reprezintă o aeronavă la scară reală.

Designul inovator al acestei aeronave promite să eficientizeze zborurile datorită aripilor de direcție coordonate independent, care ar putea reduce consumul de carburant cu până la 5% și să sporească manevrabilitatea, un avantaj semnificativ, de exemplu, pentru drone.

„Sincere felicitări! Îmi doresc ca astfel de idei creative și inovative să se transforme în produse care, mai departe, să se industrializeze”, a declarat ministrul Stefan-Radu Oprea în cadrul întâlnirii. Ministrul Economiei a fost impresionat de determinarea și abilitățile practice ale tinerilor, David povestind cum au dezvoltat proiectul „cu șurubelnița în mână”, canalizându-și eforturile pe partea practică a proiectului.

Stefan-Radu Oprea dezvaluie ca pentru a susține dezvoltarea continuă a acestor idei inovatoare, ministrul a invitat tinerii să colaboreze cu ROMAERO și alte companii de profil, oferindu-le acces la infrastructura și echipamentele necesare. Această inițiativă are potențialul de a poziționa România pe radarul marilor companii aeronautice.

„Încă o dată, tinerii României reușesc să impresioneze prin rezultatele remarcabile obținute la competițiile internaționale!” a subliniat ministrul. În discuțiile purtate, au fost explorate și oportunități de colaborare în industria națională de apărare și s-a discutat despre oferta educațională de profil.

În semn de recunoștință, tinerii i-au adresat lui Stefan-Radu Oprea invitația de a vizita locul unde a luat naștere povestea lor de succes: garajul unuia dintre cei trei elevi, unde au lucrat neobosiți la proiectul câștigător. Acești tineri extraordinari, viitori studenți în universități internaționale de top, demonstrează că România are un viitor promițător în domeniul aeronautic, grație creativității și dedicației lor. Felicitări și succes în continuare!