Informarile de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei cu Realizari Oficiale in Scolile din Romania

Ministrul Educatiei a facut o serie de informari oficiale de ultim moment pentru scolile din Romania, iata ce transmite Ligia Deca pentru elevi.

Informarile ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Realizari Oficiale Scolile Romania

Ministrul Educatiei aduce in atentia a milioane de romani 2 anunturi foarte importante, care ar trebui sa fie in atentia romanilor, Ligia Deca vorbind in primul dintre ele despre participarea elevilor la ateliere pentru descoperirea de modalitati de gestionare a relatiilor cu ceilalti, precum si la un mars dedicat promovarii nonviolentei in cadrul scolilor.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre activitatile din programul pentru revenirea violentei in cadrul scolilor din Romania, iar asta pentru ca a fost alocata suma de 1.4 milioane de LEI pentru implementarea acestui proiect important in Romania, iar mai jos puteti vedea cum spune Ligia Deca ca sunt gandite proiectele de implementare in unitatile de invatamant.

„Liceul Tehnic „Nicolae Iorga” din Negrești a demonstrat că #împreună putem face diferența. Elevii au participat la ateliere în care au descoperit modalități de gestionare a relațiilor cu ceilalți, precum și la un marș dedicat promovării nonviolenței alături de alte școli gimnaziale. Mai mult, peste 160 de elevi s-au implicat în activitatea „Siguranța ta, prioritatea noastră”, pentru creșterea gradului de informare și conștientizare a riscurilor asociate manifestărilor violente.

„Participând la campania «Uniți împotriva violenței», am avut oportunitatea să interacționez direct cu elevii din școlile din apropierea localității Negrești cărora le-am prezentat strategii eficiente pentru a gestiona situațiile de violență, am organizat jocuri interactive și am discutat despre semnificația zilei internaționale a nonviolenței în școală”, Bogdan, clasa a X-a.

Activitățile fac parte din Programul de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar pentru care Ministerul Educației a alocat în anul școlar 2023-2024 peste 1.400.000 de lei, prin Mecanismul Național de Susținere a Prevenirii Criminalității gestionat de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Având în vedere că mandatul actualului Consiliu Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare se încheie, am lansat, în perioada 14-28 aprilie 2024, un apel privind depunerea de candidaturi, pentru mandatul 2024-2028, pentru ocuparea pozițiilor de membru ale Comisiei Naționale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Potrivit Procedurii de selecție a membrilor CNATDCU, membrii desemnați în comitetele de selecție au avut obligația să analizeze candidaturile depuse pe platforma brainmap.

Si să înainteze spre aprobare o listă cuprinzând propunerile pentru componența comisiilor de specialitate CNATDCU. În procesul de evaluare a candidaturilor, comitetele de selecție au urmărit, în principal, câteva cerințe minimale la care trebuie să răspundă profilul viitorilor membri CNATDCU. Experiență proprie de cercetare științifică, recunoscută la nivel național/internațional, dovedită și validată prin realizări specifice și prin îndeplinirea standardelor minimale naționale pentru abilitarea în domeniu; capacitate de analiză obiectivă; integritate profesională; să nu fie demnitari sau membri ai structurilor de conducere ale partidelor politice, la toate nivelurile.”