Masurile de ULTIM MOMENT ale lui Florin Barbu cu o Importanta Decizie Oficiala pentru Romania

Florin Barbu anunta masurile oficiale de ultim moment cu o importanta decizie luata pentru Romania, ce aduce in atentie ministrul Agriculturii.

Masurile ULTIM MOMENT Florin Barbu Importanta Decizie Oficiala Romania

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, in cadrul vizitei oficiale efectuate la Riad, delegația română a avut întâlniri deosebit de importante cu reprezentanții Companiei SALIC, un fond de investiții în domeniul agricol, și cu conducerea Autorității pentru Dezvoltarea Exporturilor din Regatul Arabiei Saudite.

Florin Barbu dezvaluie ca, in cadrul discuțiilor cu managementul Companiei SALIC, a prezentat potențialul imens al sectorului agricol din România. SALIC, care își propune să investească atât în interiorul cât și în afara Regatului Arabiei Saudite pentru a asigura securitatea alimentară și stabilizarea prețurilor, a fost asigurat de ministrul român că sectorul de creștere a animalelor din România este într-o continuă dezvoltare.

“Fermierii români sunt încurajați să investească în zootehnie, nu doar ca sursă de materie primă pentru industria alimentară, dar și pentru a valorifica producția de cereale a României. Acest lucru aduce valoare adăugată produselor realizate și dezvoltă lanțuri integrate,” a declarat ministrul Florin Barbu.

Florin Barbu confirma si faptul ca in cadrul discuțiilor cu Autoritatea pentru Dezvoltarea Exporturilor, oficialii saudiți au manifestat un interes deosebit pentru potențialul agricol al României. Aceștia au subliniat importanța identificării sectoarelor de cooperare reciproc avantajoasă.

Ministrul Florin Barbu a subliniat că va colabora strâns cu partea saudită pentru a facilita legăturile între asociațiile agricole din România și reprezentanții Autorității de la Riad. Scopul este de a stabili modalități concrete de colaborare care să aducă beneficii ambelor țări.

“Suntem deschiși să explorăm multiplele oportunități de investiții în sectorul agricol din România și suntem convinși că parteneriatele cu investitorii saudiți vor contribui la dezvoltarea acestui sector,” a adăugat ministrul.

Vizita la Riad marchează un pas important în consolidarea relațiilor economice dintre România și Regatul Arabiei Saudite, având ca obiectiv principal atragerea de investiții în sectorul agricol românesc. Colaborarea dintre cele două țări promite dezvoltarea unor proiecte ambițioase care vor contribui la creșterea economică și la stabilitatea piețelor alimentare.

Delegația română se întoarce acasă cu speranța că discuțiile purtate la Riad vor genera investiții semnificative și parteneriate durabile, menite să impulsioneze sectorul agricol din România.