Misiunile de ULTIM MOMENT pe care Ministerul Apararii le Aduce Oficial in Atentia Romanilor, Actiunile Armatei Romane

Ministerul Apararii aduce in atentia a milioane de romani misiunile importante pe care soldatii romani le-au derulat, Actiunile Importante ale Armatei!

Misiunile de ULTIM MOMENT pe care Ministerul Apararii le Aduce Oficial in Atentia Romanilor, Actiunile Armatei Romane

Ministerul Apararii aduce in imediata atentie a milioane de romani o serie de informatii oficiale foarte importante cu privire la actiunile Armatei Romane si a soldatilor in ultima perioada, vorbind intai despre infiintarea Fortei de Reactie Aliate a NATO, capabila sa intervina rapid pe uscat, mare, aer si spatiul cibernetic, cu detalii complete disponibile acum mai jos.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea inclusiv despre exercitiile internationale la care soldatii romani au participat impreuna cu cei din cadrul NATO, ele desfasurandu-se la centre de instructie din Romania, militarii tarii noastre lucrand impreuna cu cei ai tarilor aliate din cadrul NATO pentru a se pregati in eventualitatea unor interventii in misiuni in lumea reala.

„Un NATO mai puternic! NATO a marcat, la începutul lunii iulie, o etapă importantă în consolidarea apărării colective, odată cu înființarea Forței de Reacție Aliate (ARF), o forță multinațională puternică, capabilă să intervină rapid pe uscat, pe mare, în aer și în spațiul cibernetic. ARF înlocuiește Forța de Reacție a NATO (NRF). Această evoluție este esențială pentru apărarea zonei euro-atlantice.

Astfel încât NATO să răspundă rapid și eficient oricărei amenințări, într-un mediu de securitate în continuă evoluție. ARF oferă Alianței o capacitate strategică, cu grad ridicat de instruire, multinațională si multidomeniu, care poate fi desfășurată imediat la ordinele Comandantului Forțelor Aliate din Europa (SACEUR) pentru a consolida descurajarea pe timp de pace și în situații de criză și pentru a sprijini apărarea Alianței în caz de conflict.

La 1 iulie 2024, la Solbiate Olona, Italia, a avut loc ceremonia de înființare a noii Forțe de Reacție Aliate (ARF) a NATO, al cărui comandament, pentru următorii 3 ani, va fi asigurat de NATO Rapid Deployable Corps din Italia (NRDC-ITA). Exercițiul ”Transylvanian Dragons 24” la final. Militari români și cehi, din cadrul Batalioanelor 811 Infanterie ,,Dej’’ și 71 Mecanizat ,,Siberians’’, au participat la exercițiul ”Transylvanian Dragons 24”.

Exercițiul SCORPIONS LEGACY 24 a reunit aproximativ 1.600 de militari români și aliați din Belgia, Franța, Italia, Macedonia de Nord, Polonia și Portugalia, care s-au instruit împreună în Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” / Cincu JNTC, în perioada 10-24 iunie. Instrucția tactică și ședințele de trageri reale au un rol esențial în creșterea coeziunii structurilor multinaționale. Împreună suntem mai puternici!

În data de 1 iulie, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, a avut loc ceremonia de închidere a exercițiului multinațional „RESOLUTE CASTLE 24”. La activitate au fost prezenți comandantul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”, generalul de brigadă Ioan Marian Cristurean, comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, colonelul Sorin Călin și comandantul Brigăzii 36 Geniu din Statele Unite ale Americii, colonelul Aron L.B. Cox.”