Planul de ULTIM MOMENT al lui Stefan-Radu Oprea cu Masuri Oficiale pentru Toata Romania

Stefan-Radu Oprea a anuntat planul de ultim moment cu o serie de masuri oficiale importante pentru toata Romania, ce decizii pune in aplicare.

Planul ULTIM MOMENT Stefan-Radu Oprea Masuri Oficiale Toata Romania

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, in urma vizitei oficiale a delegației României, condusă de către premierul Marcel Ciolacu, în Qatar, în perioada 16-17 aprilie a.c., a primit ieri vizita ambasadorului statului Qatar în România, E.S. domnul Osama Yousef A.A. Alqaradawi.

Stefan-Radu Oprea spune ca relansarea Comisiei mixte româno-qatareze, după 26 de ani, a fost un subiect prioritar al întrevederii bilaterale. Ministrul Ștefan-Radu Oprea a evidențiat inițierea demersurilor pentru constituirea unor formate de lucru la nivel ministerial și al mediului de afaceri, în vederea pregătirii acestui eveniment și, totodată, pentru identificarea unor proiecte de investiții de interes.

Ambii interlocutori au subliniat, în continuare, rolul pe care România îl poate juca pentru investitorii din Qatar, ca poartă de intrare către Uniunea Europeană. De asemenea, ministrul român a evidențiat stabilitatea și oportunitățile de dezvoltare actuale ale țării noastre, datorate poziției geografice, recentei intrări în spațiul Schengen, progreselor semnificative în aderarea la OCDE și implementării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Stefan-Radu Oprea confirma ca turismul reprezintă un alt factor important pentru consolidarea relațiilor bilaterale România – Qatar. În acest sens, E.S. domnul Osama Yousef A.A. Alqaradawi a accentuat necesitatea intensificării cooperării, având în vedere potențialul existent, precum și conexiunile aeriene directe. Astfel, în scopul creșterii fluxurilor turistice, părțile au convenit asupra explorării unor programe specifice, dedicate acestui sector.

Cele două părți au agreat, totodată, importanța încurajării mediilor de afaceri, implicit a Camerelor de Comerț și Industrii, în intensificarea cooperării investiționale româno-qatareze, prin stabilirea de parteneriate pentru proiecte comune.

Vizita ambasadorului Qatarului în România marchează un pas important în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări, deschizând noi oportunități de colaborare în diverse domenii de interes comun.