X

Actiunea de ULTIM MOMENT a lui Florin Barbu Anuntata Oficial, cu Vesti pentru Toata Romania

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, anunta ca n prima zi a vizitei oficiale în Arabia Saudită, delegația română condusă de el și secretarul de stat Sorin Moise, a vizitat sediul companiei Almarai, una dintre cele mai mari și influente companii din Orientul Mijlociu. Almarai, cunoscută pentru fermele sale de vaci de lapte și unitățile de procesare a produselor lactate, sucurilor și patiseriei, a impresionat delegația română prin dimensiunea și tehnologia avansată utilizată.

Florin Barbu spune despre compania Almarai ca se mândrește cu produse lactate de înaltă calitate, obținute din laptele produs în numeroasele sale unități de producție. Cu un total de 195.000 de vaci, care beneficiază de nutriție avansată și îngrijire superioară, Almarai a devenit cea mai mare companie de lactate integrată vertical din lume. Începuturile modeste ale companiei, cu doar 350 de vaci în 1977, au condus la o producție anuală de 1,5 miliarde litri de lapte în prezent.

Vizita a debutat la ferma de vaci, unde delegația română a observat modul în care sunt crescute și hrănite animalele. Almarai produce furajele necesare în ferme proprii situate în mai multe țări, printre care Argentina și SUA, asigurând astfel o nutriție de calitate pentru animale. Fermele Almarai produc în medie 4 milioane litri de lapte pe zi, cu o medie de 42 de litri per vacă pe zi, aproape dublu față de media europeană.

Florin Barbu, după vizitarea fermei, spune ca delegația sa a continuat cu o vizită la fabrica de procesare. Aici, au avut ocazia să observe liniile de producție și să poarte discuții pe diverse teme, inclusiv despre dezvoltarea sectorului avicol la Almarai, unde se fac investiții semnificative. Ministrul Barbu a subliniat că România are un grad de autosuficiență de 160% în acest sector, cu ferme performante care produc pui hrăniți cu furaj de înaltă calitate (90% porumb). În viitorul apropiat, capacitatea va fi crescută cu încă 100 milioane capete.

Interesul manifestat de partea saudită pentru producția avicolă din România a fost evident, iar ministrul Barbu a promis că va împărtăși experiența acumulată în aceste zile cu asociațiile de profil din România, facilitând astfel dialogul între părțile interesate.

Florin Barbu dezvaluie angajamentul companiei Almarai care încurajează consumatorii să viziteze unitățile sale agricole și industriale pentru a se familiariza cu tehnologiile moderne folosite în etapele de producție, parte a angajamentului său de responsabilitate socială. Vizita delegației MADR la Almarai marchează un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale și deschide noi oportunități de colaborare în sectorul agricol între România și Arabia Saudită.

This post was last modified on iul. 6, 2024, 10:26 AM 10:26

Disqus Comments Loading...