Belgia: Anuntul Oficial care poate Salva Aderarea Romaniei la Schengen, Masurile de ULTIM MOMENT Aplicate

Belgia face un anunt oficial care poate salva finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, ce masuri de ultim moment sunt puse in aplicare in tara.

Belgia Anuntul Oficial Salva Aderarea Romaniei Schengen Masurile ULTIM MOMENT Aplicate

Belgia a pus in aplicare inca de saptamana trecuta o masura care poate salva finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca, statul european a decis sa implementeze proceduri mult mai rapide pentru deportarea migrantilor care nu au drept de azil, ceva ce Austria cere de ani de zile si Germania vrea sa implementeze, mai nou.

Belgia are aceasta masura implementata de catre fostul minsitrul pentru Azil si Migratie, care a fost obligata sa ia aceasta decizie din cauza numarului tot mai mare de migranti care erau cazati in centrele din intreaga tara, masura putand da curajul altor state sa ia decizii similare, ceea ce va ajuta major finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Belgia este una dintre sustinatoarele cele mai importante ale finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, iar masurile de acest gen vor fi de extrem de mare ajutor pentru noi, asa ca este bine ca ele sunt implementate ,pentru ca in baza lor Austria si Germania ar putea actiona la fel, pentru a ridica restrictiile legate de aderarea tarii noastre.

„Secretarul de stat demisionar pentru Azil și Migrație Nicole de Moor a decis să scurteze durata șederii într-un centru de primire și să acorde acest lucru doar persoanelor a căror procedură este în desfășurare. Intenția este reducerea presiunii asupra structurilor de primire.

Solicitanții de azil care au epuizat toate căile de atac vor trebui să părăsească centrele în termen de treizeci de zile de la o decizie finală negativă. Până acum, solicitanții de azil puteau iniția alte proceduri, precum o cerere de regularizare, după o astfel de decizie negativă pentru a rămâne mai mult timp în primire. În medie, au stat acolo încă o sută de zile.”