3 Informari Oficiale ale Ministrului Educatiei cu Anunturi de ULTIM MOMENT pentru Elevi, Parinti si Scoli

Ministrul Educatiei a facut 3 anunturi oficiale, care au la baza informari de ultim moment ale Ligiei Deca pentru scoli elevi si profesori.

3 Informari Oficiale Ministrului Educatiei Anunturi ULTIM MOMENT Elevi Parinti Scoli

Ministrul Educatiei a publicat 3 anunturi oficiale de ultim moment, Ligia Deca aducand in imediata atentie a elevilor, profesorilor si parintilor din Romania, ceea ce ar trebui sa stie in legatura cu investitiile facute in scolile din Romania cu bani din PNRR, pentru ca elevii sa beneficieze de cel mai bun proces educational posibil, o realizare cu adevarat impresionanta.

Ministrul Educatiei ofera detalii importante cu privire la aceste investitii, dar separat de asta, vorbeste deasemenea inclusiv despre procedurile care trebuie urmate pentru depunerea de contestatii pentru examenul de Bacalaureat 2024, iar asta pentru ca nu toti elevii stiu ce ar trebui sa faca in aceasta situatie, pentru a respecta regulamentul.

„Școala din comuna Lopadea Nouă, județul Alba, oferă acum elevilor și mai multe motive să devină implicați în timpul orelor de curs. Datorită investițiilor prin #PNRR, 12 săli de clasă au fost dotate cu echipamente digitale și 14 săli de clasă au fost echipate cu mobilier nou, precum și cu materiale didactice menite să trezească curiozitatea copiilor.

Comuna Mircești din județul Iași va avea o nouă școală modernă. Contractul de execuție pentru Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” a fost semnat. Clădirea va fi dotată cu 6 săli de clasă, 2 laboratoare, bibliotecă, spațiu de servire a mesei cu anexe, cancelarie, secretariat, cabinet medical cu izolator, cabinet psihologic cu o cameră de terapie, cabinet medical, birouri administrative și facilități pentru toți, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Acest pas înainte este rezultatul muncii și al dedicării multor oameni, motiv pentru care suntem recunoscători tuturor celor implicați. De asemenea, pentru a ne asigura că elevii își continuă educația în cele mai bune condiții, s-a finalizat montarea unei școli mobile, unde copiii vor învăța temporar până la finalizarea noii școli.

Construcția clădirii este finanțată prin proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”, implementat de Guvernul României prin Ministerul Educației și Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare (UMPMRSU), cu sprijin financiar din partea Băncii Internaționale de Reconstrucție și Dezvoltare. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună, transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip.

In care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele au fost afișate atât online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679.”