ANM: ALERTE de Coduri Meteo EXTREME Oficiale de ULTIM MOMENT pe 8 Iulie 2024 in Romania

ANM a emis alerte de coduri meteorologice extreme oficiale de ultim moment pe 8 iulie 2024 in Romania, aducand in atentie fenomenele periculoase.

ANM ALERTE Coduri Meteo EXTREME Oficiale ULTIM MOMENT 8 Iulie 2024 Romania

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, emite alerte de coduri meteo oficiale de ultim moment pe 9 iulie 2024 in Romania, aducand in atentia noastra imediata o serie de fenomene de vreme severa, care ne vor afecta intr-o foarte mare masura deplasarile pe care le pregatim in orele urmatoare, asa ca trebuie sa fim foarte prudenti la ceea ce facem.

ANM vorbeste mai jos despre un cod portocaliu de canicula, cu temperaturi de pana la 39 de grade in anumite regiuni ale tarii, ele fiind usor mai reduse in altele, unde au fost emise coduri galbene, dar din pacate canicula va „inghiti” toata Romania in urmatoarele ore, inclusiv noaptea, cand vom resimti caldura puternica.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 10 iulie.

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat.

Zone afectate: județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt,

Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

Notă: Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 10 iulie.

Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 9 iulie.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade și local de 38…39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.