Informarile Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Armata Romana privind Soldatii Romani ai Tarii

Armata Romana transmite informari oficiale de ultim moment cu privire la soldatii romani ai tarii, ce dezvaluiri fac autoritatile cu privire la misiuni.

Informarile Oficiale ULTIM MOMENT Anuntate Armata Romana Soldatii Romani Tarii

Armata Romana dezvaluie pentru milioane de romani, importantele activitati desfasurate de catre soldatii din Romania si strainatate, in ultima perioada, iar asta pentru ca in imediata noastra atentie sunt aduse exercitiile militare la care ei au participat la Smardan, militarii deruland aceste activitati pentru pregatire in vederea efectuarii unor eventuale misiuni reale.

Armata Romana vorbeste deasemenea inclusiv despre tranzitarea canalului Corint de catre nava-scoala „Mircea”, in cursul zilelor trecute, in final fiind adus in discutie si evenimentul special care urmeaza sa aiba loc in cursul zilelor urmatoare pe Varful Caraiman, in cadrul acestuia fiind implicate Fortele Aeriene Romane, iar toate detaliile sunt disponibile mai jos.

„Militari din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” au participat, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, la exercițiul tactic cu trupe în teren „Justice Sword 24”. Activitățile organizate în cadrul exercițiului au urmărit dezvoltarea deprinderilor militarilor, specifice batalioanelor din care fac parte și redarea imaginii de ansamblu a efectului combinat al armelor infanterie, tancuri, artilerie și aviației în mod întrunit.

În după-amiaza zilei de 4 iulie, la câteva ore după plecarea din portul Pireu, nava-școală “Mircea” a tranzitat, pentru al doilea an consecutiv, canalul Corint, care leagă Marea Egee de Marea Ionică. Temperaturile caniculare din ultimele zile nu prevesteau “ruperea de nori” ce avea să facă tranzitarea canalului o manevră pe cât de dificilă, pe atât de spectaculoasă.

A plouat torențial cu descărcări electrice, vizibilitatea redusă și vântul făcând sarcina piloților din canalul Corint și a echipajului velierului una plină de provocări. “Mircea” își continuă marșul de instrucție – cap compas Livorno, Italia, unde va acosta pe data de 10 iulie. Cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, miercuri, 10 iulie 2024, în funcţie de condiţiile meteorologice (rezervă, 11 iulie).

Incepând cu ora 09:00, la monumentul Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman, se va desfășura un eveniment tip “Spotter Day”. Activitatea presupune survolul Văii Prahova și monumentului Crucea Eroilor cu aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române: F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAK-52, IAR-330 și IAR-99 dar și S-70 BlackHawk aparţinând Ministerului Afacerilor Interne și aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României.

În cadrul evenimentului sunt așteptați la monumentul Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman spotterii și reprezentanții mass-media care doresc să participe, fără a fi necesară o acreditare prealabilă. Activitatea reprezintă o oportunitate unică atât pentru Forțele Aeriene Române, cât și pentru toți participanții, fiind pentru prima dată organizat un astfel de eveniment.”