Belgia Adopta o Lege Dura de ULTIMA ORA care Ajuta Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Belgia a adoptat o noua lege dura de ultima ora, care ajuta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen si dinamiteaza o problema europeana majora.

Belgia Adopta Lege Dura ULTIMA ORA Ajuta Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Belgia pune in aplicare de astazi o serie de noi masuri dure menite sa dinamiteze planurile unor migranti de a mai ramane in tara dupa ce li s-au anulat drepturile de sedere, ceea ce va ajuta la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca o noua lege ii va obliga sa nu mai puna piedici procesului de deportare din tara.

Belgia ii obliga de acum pe toti cei care trebuie deportati, sa se supuna examenelor medicale obligatorii inainte de deportare, multi refuzand pana acum sa le faca, dar aceasta optiune dispare, iar daca ei nu pleaca voluntar, vor fi obligati sa o faca, schimbarea legislativa urmand a ajuta major aderarea Romaniei la Schengen, poate in 2024.

Belgia ia aceste masuri radicale din cauza faptului ca anual sunt emise zeci de mii de ordine de deportare, dar foart eputine sunt puse in practica, iar noua lege rezolva acesta problema spinoasa, astfel ca autoritatile vor putea face deportari mai usoare, iar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen va fi major ajutata, in final.

„Legea privind politica de returnare persistentă a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. Metodele coercitive în timpul examinărilor medicale devin posibile, iar cei care trebuie să părăsească țara sunt acum obligați să coopereze. Noua lege a fost aprobată în Parlament la începutul lunii mai la inițiativa secretarului de stat pentru azil și migrație.

Oferim îndrumările necesare pentru a ajuta oamenii să facă acest pas în mod eficient. Noua obligație de cooperare se va enunța de acum înainte pe ordinul de părăsire a teritoriului. Se va acorda în continuare preferință returnării voluntare. Dar dacă cineva refuză să coopereze, va fi deportata mai repede.”