X

Cererile Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Stefan-Radu Oprea Facute in UE pentru Viitorul Romaniei

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, anunta ca miniștrii economiei din Uniunea Europeană s-au reunit într-o ședință informală la Budapesta, la invitația ministrului Márton Nagy, care deține președinția Consiliului UE pentru următoarele luni. Printre participanți s-a numărat ministrul Romaniei, care a susținut cu fermitate poziția industriei românești în fața provocărilor economice actuale.

Stefan-Radu Oprea spune ca reuniunea a avut o agendă amplă și diversificată, abordând teme esențiale pentru viitorul economic al Europei. Printre subiectele discutate s-au numărat tranziția spre autovehiculul electric și atingerea țintelor pentru 2035, menținerea competitivității industriei europene în urma declarației de la Anvers și impactul Inteligenței Artificiale asupra competitivității europene.

“Am susținut poziția industriei românești, cu ai cărei reprezentanți m-am întâlnit săptămâna trecută, pentru a avea o poziție de țară. Am militat pentru realism și echilibru, pentru identificarea și alocarea corectă a resurselor financiare, pentru că toți cetățenii europeni trebuie să beneficieze de aceste resurse, atâta timp cât obiectivele sunt comune și se adresează tuturor,” a declarat Stefan-Radu Oprea.

Stefan-Radu Oprea dezvaluie ca industria auto din România are un rol crucial în economia națională, contribuind cu 14% la formarea PIB-ului și cu 27% la exporturi. Peste 230.000 de locuri de muncă sunt generate de cele peste 600 de companii din acest sector. În acest context, ministrul Oprea a subliniat importanța producerii de autovehicule electrice la prețuri competitive în Europa, pentru a conserva locurile de muncă și pentru a asigura accesibilitatea pentru cetățenii europeni.

“Viitorul automobilului electric trebuie să aibă în vedere posibilitatea de a produce în Europa autovehicule cu preț competitiv, care să poată fi cumpărate de cetățenii europeni, pentru a conserva locurile de muncă din domeniu. Este nevoie de inovare, cercetare și dezvoltare de noi produse în Europa pentru a face față concurenței de pe alte continente,” a subliniat Stefan-Radu Oprea.

De asemenea, ministrul a evidențiat necesitatea de a atinge obiectivele intermediare stabilite de diversele programe europene fără a impune costuri suplimentare care ar putea duce la scumpirea autovehiculelor actuale. “Nu e ușor, dar e posibil cu o politică economică echilibrată,” a concluzionat Ștefan-Radu Oprea.

Stefan-Radu Oprea da de inteles ca această reuniune marchează un pas important în eforturile comune ale statelor membre ale UE de a găsi soluții sustenabile și echitabile pentru provocările economice actuale și viitoare, subliniind încă o dată importanța colaborării și coordonării la nivel european.

This post was last modified on iul. 11, 2024, 9:00 PM 21:00

Disqus Comments Loading...