Protocolul Oficial de ULTIM MOMENT al Ministrului Educatiei si Anunturile Importante pentru Scoli

Ministrul Educatiei a anuntat un protocol oficial de ultim moment, care a fost semnat pentru Romania, impreuna cu anunturi importante care vizeaza scolile.

Protocolul Oficial ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Anunturile Importante Scoli

Ministrul Educatiei a anuntat un protocol oficial de ultim moment, acesta avand in centru o colaborare intre Romania si SUA, in baza careia Ligia Deca ne spune ca zeci de elevi ajung anual in unitati de invatamant din SUA pentru a invata cum sa fie lideri mai bun, cu toate detaliile disponibile acum mai jos.

Ministrul Educatiei a facut si o serie de anunturi importante, care au menirea de a ne aduce in imediata atentie o serie de realizari pe care scolile din Romania le-au avut multumita banilor din PNRR, Ligia Deca incercand sa ne arate cat de mult pot beneficia unitatile de invatamant de acesti bani.

“Proiectul finanțat prin #PNRR, destinat dotării unităților de învățământ din comuna Bănia cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, se apropie de finalizare. Copiii din comună beneficiază deja de mobilier nou în 7 săli de clasă, echipamente IT în 9 săli de clasă, mobilier și echipamente digitale pentru laboratorul de informatică, echipamente IT și materiale didactice pentru laboratorul de științe, precum și de materiale pentru sala de sport.

De asemenea, sălile au fost renovate și sunt în curs de amenajare. În curând, școala din Bănia va avea o înfățișare nouă și va oferi copiilor un mediu interactiv de învățare. Mulțumim tuturor celor implicați în proiect și celor care au contribuit la crearea unui mediu educațional modern pentru elevi! Datorită investițiilor prin #PNRR, școala din comuna Brazii, județul Arad, are acum 8 săli de clasă, un laborator de informatică și un cabinet școlar de matematică dotate cu mobilier nou și echipamente digitale.

30 de liceeni români beneficiază anual de burse în cadrul programului Future Leaders Exchange (FLEX), pentru parcurgerea unui an școlar în licee din Statele Unite ale Americii. Ieri am semnat, împreună cu doamna Eliza Chirilă-Pop, directorul executiv al American Councils for International Education din România.

Protocolul de colaborare privind derularea, în țara noastră, a Programului FLEX ABROAD. Protocolul permite primirea în România, în familii gazdă, a unor elevi americani care vor studia, pe durata unui an școlar, în licee din țara noastră. România participă la Programul FLEX din anul 2015. Programul este finanțat de Departamentul de Stat al Guvernului SUA și gestionat de American Councils for International Education.

Si contribuie la dezvoltarea și consolidarea relațiilor pe termen lung între cetățenii Statelor Unite și cei ai altor state. Încep etapele admiterii la liceu pentru anul școlar 2024-2025. Mulțumesc profesorilor diriginți pentru sprijinul pe care-l oferă copiilor și părinților lor în această perioadă!”