Nicusor Dan a anunțat cu satisfacție progresele semnificative în recuperarea Hanului Solacolu, un monument istoric de pe Calea Moșilor nr. 134-134A. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a subliniat că nu mai puțin de 700 de tone de deșeuri au fost scoase din subsolul corpului principal al clădirii.
„Acest lucru a permis instalarea scheletului metalic care reprezintă structura necesară punerii în siguranță a clădirii”, a declarat Nicusor Dan. În perioada următoare, deșeurile vor fi eliminate și din celelalte două corpuri laterale ale clădirii, astfel încât și acestea să poată fi puse în siguranță.
Nicusor Dan spune si ca Hanul Solacolu, construit în anul 1859 de frații Solacolu, este un simbol al istoriei Bucureștiului. Inițial, clădirea a fost prima fabrică de paste făinoase din capitală, cu fațada exterioară prevăzută cu prăvălii ce aveau deschidere pe Calea Moșilor, una dintre cele mai comerciale artere ale orașului la acea vreme.
Nicusor Dan a avut onoarea să participe la o recepție oferită la Palatul Parlamentului de Ambasadorul Statului Israel în România, E.S. domnul Reuven Azar, și soția Excelenței Sale, doamna Rachel Azar. Evenimentul a marcat finalizarea mandatului de Ambasador al Statului Israel în România.
Nicusor Dan dezvaluie ca in cadrul receptiei a dorit Excelenței Sale, domnului Reuven Azar, mult succes în viitor, exprimându-și speranța că Primăria Municipiului București va rămâne un partener de încredere în realizarea proiectelor comune româno-israeliene pentru dezvoltarea Capitalei.
Nicusor Dan s-a întâlnit recent si cu cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a discuta obținerea de fonduri rambursabile pentru dezvoltarea unor obiective de investiții în București.
„BERD este interesată să finanțeze proiecte care au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, precum achiziția de mijloace de transport în comun nepoluante, astfel încât să modernizăm integral parcul circulant al STB”, a menționat primarul general al Bucurestiului.
Nicusor Dan aduce in atentie si un alt subiect abordat a fost dezvoltarea de noi proiecte care vor încuraja utilizarea energiei verzi în Capitală, având un impact pozitiv asupra mediului, economiei și stilului de viață al bucureștenilor.
Prin aceste inițiative și colaborări, Primăria Municipiului București demonstrează un angajament ferm pentru dezvoltarea durabilă și modernizarea orașului, menținând totodată respectul față de valorile istorice și culturale ale Capitalei.