Masurile Oficiale de ULTIMA ORA Ale lui Stefan-Radu Oprea Necesare pentru Toata Romania

Stefan-Radu Oprea a anuntat masurile oficiale necesare pentru Romania, deciziile de ultima ora ale ministrului Economiei pentru toata Romania.

Masurile Oficiale ULTIMA ORA Stefan-Radu Oprea Necesare Toata Romania

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a subliniat importanța colaborării strânse între autorități și mediul de afaceri pentru a asigura satisfacția turiștilor pe litoralul românesc în sezonul estival.

„Ministerul Economiei are acelaşi interes cu mediul de afaceri, cu antreprenorii din turism, din industria ospitalităţii, acela ca turiştii să fie mulţumiţi pe litoral, în sezonul estival, astfel încât să revină în număr cât mai mare pe litoralul românesc”, a declarat Stefan-Radu Oprea.

Stefan-Radu Oprea a subliniat importanța prevenției în menținerea standardelor de calitate. „Din păcate am constatat că numărul antreprenorilor care s-au înscris şi au venit în acest dialog a fost unul mic, însă acum suntem în etapa în care verificăm, atât ANPC în dreptul responsabilităţilor pe care le au, cât şi noi ca Minister al Turismului în dreptul responsabilităţilor pe care le avem ca autoritate de control, şi îi anunţ pe antreprenori că acolo unde vom găsi nereguli vom fi intransigenţi ca întotdeauna. De ce? Pentru că, de fapt, şi lor, şi nouă, şi consumatorilor le facem un bine.”

Stefan-Radu Oprea a explicat că respectarea condițiilor de calitate pentru alimente, cazare și servicii pe plaje este esențială pentru dezvoltarea unei povești de succes a litoralului românesc. „Cu cât condiţiile sunt corecte, alimentele pe care le consumăm sunt proaspete, cu cât condiţiile de cazare respectă standardele de calitate pe care noi le clasificăm la minister, cu cât plajele răspund nevoilor turiştilor, cu atât mai mult vom putea să scriem împreună cu antreprenorii de pe litoral povestea de succes a litoralului românesc. Fără o poveste de succes nu vom putea creşte turismul din România.”

Stefan-Radu Oprea a subliniat necesitatea unui echilibru corect între preț și calitate pentru produsele și serviciile oferite de antreprenori. „Sunt suficient de încăpăţânat să le explic antreprenorilor că, împreună cu ei, dar mai ales ei, trebuie să ştie să găsească acel echilibru corect între raportul preţ-calitate al produselor şi serviciilor pe care le oferă.”

Stefan-Radu Oprea a adăugat că autoritățile sunt implicate activ în procesele care pot sprijini antreprenorii de pe litoral, inclusiv în ceea ce privește licitațiile pentru plaje. „Ceea ce ţine de autorităţile statului român, de Ministerul Turismului, facem, suntem implicaţi în toate procesele care pot să sprijine antreprenorii de pe litoral, începând cu partea de plaje, că am avut foarte multe discuţii cu agenţii economici despre subiectul că licitaţia pentru plaje încă nu a fost încheiată în totalitate.”

În altă ordine de idei, Societatea Națională a Apelor Minerale S.A. (SNAM), care are acționar unic Statul român prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, joacă un rol vital în sectorul apei minerale. SNAM este cea mai importantă unitate din domeniul extracției și livrării de ape minerale naturale și terapeutice, deținând 41 de licențe de exploatare și o licență de explorare.

Aceasta furnizează aproximativ 75% din volumele de apă minerală naturală îmbuteliate de societățile comerciale de profil. Cu un efort concertat și o abordare integrată, România poate aspira la un turism de litoral de succes, benefic atât pentru antreprenori, cât și pentru turiști.