Finlanda Adopta o Lege RADICALA de ULTIM MOMENT care poate Ajuta Intrarea Romaniei in Schengen

Finlanda adopta o lege radicala de ultim moment, care poate ajuta intrarea Romaniei in Schengen, deciziile importante luate, impotriva UE.

Finlanda Adopta Lege RADICALA ULTIM MOMENT Ajuta Intrarea Romaniei Schengen

Finlanda, una dintre cele mai importante tari ale Uniunii Europene, a adoptat o noua lege radicala de ultim moment care poate ajuta intrarea Romaniei in Schengen, iar asta pentru ca de acum poate sa refuze intrarea in tara a migrantilor care ajung la granita sa vestica cu Rusia, una prin care in ultimul an au intrat multe persoane in tara.

Finlanda se plange din cauza faptului ca Rusia se foloseste de migranti ca o arma de razboi, trimitand numere mari de migranti din Somalia, Siria si nu numai, catre tara, astfel ca legea e necesara pentru a impiedica intrarea celor care nu pot primi azil, iar asta poate ajuta serios aderarea Romaniei la Schengen, daca va fi aplicata in mod corect.

Finlanda a pus in aplicare aceste masuri dupa o perioada foarte lunga in care nu a reusit sa convinga Comisia Europeana sa-i permita sa faca acest lucru, legea incalcand aquis-ul comunitar actual, asa ca ramane de vazut cat de benefice vor fi efectele sale pentru a ajuta aderarea Romaniei la Schengen in cursul anului 2024, sau 2025.

“Parlamentul finlandez a votat vineri în favoarea unei legislații care să permită polițiștilor de frontieră să respingă solicitanții de azil la granița sa de est în anumite circumstanțe. Noua lege vine în urma unei creșteri dramatice a numărului de solicitanți de azil din țări precum Somalia și Siria care sosesc în Finlanda.

Noile reguli care permit Finlandei să restricționeze cererile de azil vor fi aplicabile timp de o lună la un moment dat în zone limitate, în cazurile în care Helsinki consideră că suveranitatea țării și securitatea națională sunt amenințate. Odată intrat în vigoare, doar anumiți solicitanți de azil.”