Eforturile de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei cu Masuri Oficiale ale Ligiei Deca la Nivel National

Ministrul Educatiei a anuntat o serie de masuri oficiale la nivel national, Ligia Deca dezvaluind eforturile care sunt facute si ceea ce trebuie sa stie romanii.

Eforturile ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Masuri Oficiale Ligiei Deca Nivel National

Ministrul Educatiei anunta o serie de eforturi de ultim moment la nivel national cu importante masuri oficiale puse in aplicare de catre Ligia Deca, pentru profesorii care urmeaza sa sustina examenul de titularizare in cursul acestor zile, canicula fiind cea care a impus aplicarea acestui tip de masuri acum.

Ministrul Educatiei detaliaza mai jos masurile care vor fi puse in aplicare pentru ca examenul sa se desfasoare in cele mai bune conditii, Ligia Deca incercand sa asigure conditiile cele mai bune in care sa se desfasoare acest examen, astfel incat profesorii sa poata obtine notele maxime posibile.

“Informații importante – centre de concurs, examenul pentru ocuparea posturilor didactice în învățământul preuniversitar Astăzi am avut, alături de colegii din Ministerul Educației, o videoconferință cu inspectorii școlari generali și președinții comisiilor de organizare a concursului de ocupare a posturilor în învățământul preuniversitar.

În contextul prelungirii codului roșu de caniculă și pentru zilele următoare, am continuat eforturile de a identifica soluții pentru reducerea disconfortului termic al candidaților pe parcursul desfășurării probei scrise. În județele în care a existat această posibilitate, au fost schimbate centrele de concurs, pentru a fi folosite săli de clasă ce dispun de climatizare corespunzătoare. În județele în care, la nivelul centrelor, nu sunt condiții adecvate și nu a fost posibilă schimbarea acestora se fac eforturi pentru dotarea cu aparate mobile de aer condiționat, cu sprijin DSU.

În linkul din comentarii găsiți lista centrelor din toată țara în care se va desfășura proba scrisă, miercuri, 17 iulie. 𝐅𝐨𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭: Arondarea pe discipline va fi anunțată de fiecare inspectorat școlar. Vă rog să urmăriți canalele de comunicare ale inspectoratelor școlare, pentru toate informațiile. Așa cum anunțam încă de ieri, în toate cele 114 centre de concurs vor fi asigurate apă potabilă și asistență medicală. Mulțumesc tuturor pentru mobilizare!

Ministrul Ligia Deca a subliniat, de asemenea, că învățarea nu mai este doar responsabilitatea școlii. În acest sens, una dintre politicile României este să susțină dezvoltarea învățământului dual pe o rută completă, care garantează o mai bună potrivire a absolvenților cu cerințele pieței muncii, într-un parteneriat între instituții de învățământ preuniversitar și superior, operatori economici și comunități locale.

Reuniunea specială de la New York a fost organizată în contextul pregătirii mai multor evenimente viitoare importante: Summitul Viitorului, în septembrie 2024, Summitul Mondial privind Dezvoltarea Durabilă și cea de-a patra Conferință Internațională pe tema Finanțării pentru Dezvoltare din anul 2025.”