Fondurile Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Florin Barbu pentru Agricultorii din Toata Romania

Florin Barbu anunta agricultorii din toata Romania despre fondurile oficiale de ultim moment disponibile, ce se poatea face cu ajutorul lor.

Fondurile Oficiale ULTIM MOMENT Anuntate Florin Barbu Agricultorii Toata Romania

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a anunțat cu entuziasm că sute de fermieri au reușit să acceseze fonduri europene destinate dezvoltării și modernizării sistemelor de irigații. “Am reușit să oferim eligibilitate 100% pentru această măsură atât de necesară, având în vedere faptul că fermierii noștri se confruntă de la an la an cu seceta severă”, a declarat ministrul Barbu.

Florin Barbu spune ca peste 350 de proiecte au fost depuse de Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații, vizând modernizarea infrastructurii secundare de irigații. Valoarea totală a acestor proiecte depășește 530 de milioane de euro, chiar dacă plafonul maxim alocat este de 400 de milioane de euro.

La acestea se adaugă alte 48 de proiecte de investiții pentru înființarea de noi sisteme de irigații secundare, depuse de fermieri, în valoare de peste 20 de milioane de euro.

Florin Barbu a subliniat că reabilitarea și extinderea întregii infrastructuri de irigații reprezintă o prioritate pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Oficialul a asigurat fermierii că se continuă identificarea de noi surse de finanțare pentru infrastructura principală și secundară de irigații.

România se poate mândri cu roșii gustoase și proaspete, disponibile în piețe, supermarket-uri și magazinele de cartier din toată țara. Anul acesta, un număr impresionant de 24.472 de fermieri s-au înscris în Programul Tomata, cei mai mulți fiind din județele Olt (7923), Galați (6651) și Dolj (2017).

Florin Barbu afirma ca in zilele următoare, toți acești fermieri vor primi în conturi prima tranșă de 1500 de euro. Ministrul Barbu a anunțat că a fost virată deja suma totală de 180 de milioane de euro către Direcțiile Agricole Județene pentru a alimenta conturile fermierilor. Pentru a asigura disponibilitatea roșiilor românești pe tot parcursul anului, fermierii vor primi cea de-a doua tranșă de 1500 de euro în luna septembrie.

“Succesul acestui program este meritul legumicultorilor noștri, acești români gospodari care au tot sprijinul și respectul nostru. Vom continua să lucrăm pentru a îmbunătăți acest program, care, alături de alte măsuri, susține producția românească”, a adăugat ministrul Barbu.

Aceste inițiative demonstrează angajamentul MADR de a sprijini fermierii români și de a dezvolta agricultura națională, asigurând astfel produse de calitate pentru consumatori.