Romania: Masurile Necesare de ULTIMA ORA Anuntate Oficial pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania anunta oficial masurile necesare de ultima ora pentru finalizarea aderarii la Schengen, iata ce spune Catalin Predoiu si ce se va intampla.

Romania Masurile Necesare ULTIMA ORA Anuntate Oficial Finalizarea Aderarii Schengen

Romania anunta prin ministrul de interne, Catalin Predoiu, masurile oficiale necesare de ultima ora pentru finalizarea aderarii la Schengen, iar asta pentru ca vorbim despre o serie de pasi pe care tara noastra trebuie sa ii ia in continuare pentru a isi face partenerele constiente de realizarile de pana acum, in lupta cu migratia ilegala.

Romania spune ca in ultimele 12 luni a reusit sa scada migratia ilegala pe propriul teritoriu cu 72%, ajungand sa fie una dintre cele mai sigure tari din Uniunea Europeana, Catalin Predoiu folosindu-se de acest argument pentru a cere in repetate randuri finalizarea aderarii la Schengen, dar desigur ca Austria a refuzat sa permita asta.

Romania se bazeaza totusi in continuare pe ajutorul partenerilor pentru a finaliza aderarea la Schengen, Ungaria fiind una dintre tarile care ar trebui sa ne ajute in acest sens, dar guvernul de la Budapesta incepe sa fie izolat politic in UE, deci ajutorul sau pentru finalizarea aderarii la Schengen ar putea sa nu fie chiar un ajutor.

“Principalul lucru pe care noi trebuie să îl facem este să păstrăm cifrele privind migrația ilegală la un nivel foarte scăzut. În ultimele 12 luni, România a scăzut migrația ilegală cu 72% și suntem una dintre cele mai sigure țări din Uniunea Europeană. În mod repetat și deschis se recunoaște acest lucru în Consiliul JAI.

Si este dat chiar exemplu cazul țării noastre de bună practică în privința combaterii migrației ilegale și cooperării la frontieră cu toți vecinii. În următoarele zile o să mă întâlnesc şi cu ministrul maghiar Sándor Pintér, cu care avem o relaţie foarte bună şi cu care am discutat acest subiect şi care ne sprijină, aşa cum ne sprijină majoritatea statelor.”