Ordinul de ULTIM MOMENT al Simonei Bucura-Oprescu si Noile Decizii Oficiale Impuse in Romania

Simona Bucura-Oprescu a anuntat un ordin de ultim moment cu noi decizii oficiale impuse in Romania, ce a hotarat ministrul Muncii in tara noastra.

Ordinul ULTIM MOMENT Simonei Bucura-Oprescu Noile Decizii Oficiale Impuse Romania

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anunțat recent aprobarea modelului declarațiilor pe propria răspundere necesare pentru ca părinții sau reprezentanții copiilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina să poată certifica întreținerea minorilor în vederea acordării beneficiilor de asistență socială.

Simona Bucura-Oprescu spune ca această măsură este prevăzută în Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 96/2024, care reglementează acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite din zona conflictului armat din Ucraina.

Declarația pe propria răspundere trebuie depusă din trei în trei luni la agenția pentru plăți și inspecție socială județeană sau a municipiului București, care efectuează plata beneficiilor de asistență socială. Depunerea declarației se poate realiza fie prin mijloace electronice, fie direct la sediul agenției.

Simona Bucura-Oprescu afirma ca deasemenea s-a aprobat și modelul declarației prin care persoanele din zona conflictului armat din Ucraina care primesc beneficii de asistență socială trebuie să certifice faptul că locuiesc la adresa înscrisă în permisul de ședere temporară. Acest model de declarație este prevăzut în anexa nr. 2 la prezentul ordin.

În plus, a fost aprobat și modelul cererii pentru acordarea sprijinului lunar reglementat la art. 15 din ordonanța de urgență, prevăzut în anexa nr. 3 la prezentul ordin. Toate modelele prevăzute în articolele 1 – 3 ale ordinului pot fi adaptate în funcție de situație și în concordanță cu soluțiile tehnice identificate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială pentru transmiterea documentelor necesare în vederea acordării beneficiilor de asistență socială.

Anexele nr. 1 – 3 fac parte integrantă din acest ordin și vor fi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I. Această măsură vine în sprijinul cetățenilor ucraineni afectați de conflictul armat, asigurându-le accesul la resursele necesare pentru o viață decentă în România.