12 Contracte de ULTIM MOMENT Semnate de Ministrul Educatiei, Hotararile Oficiale ale Ligiei Deca in Invatamant

Ministrul Educatiei aduce in atentie 12 contracte de ultim moment, semnate de catre Ligia Deca pentru sistemul de invatamant din Romania acum.

12 Contracte ULTIM MOMENT Semnate Ministrul Educatiei Hotararile Oficiale Ligiei Deca Invatamant

Ministrul Educatiei a anuntat semnarea a 12 contracte importante pentru sistemul de invatamant din Romania, Ligia Deca vorbind in mod oficial despre importanta acestora pentru reducerea abandonului scolar in Romania, una dintre prioritatile pe care le are in momentul de fata, iar incetul cu incetul o duce la indeplinire.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre aceasta realizare foarte importanta, dar deasemenea vorbeste si despre 4 unitari de invatamant care au folosit banii din PNRR pentru modernizare, Ligia Deca incercand sa aduca in atentia oamenilor cat de importanti sunt acesti bani pentru nevoile tuturor.

“Toate cele 4 unități de învățământ preuniversitar de pe raza comunei Marginea, județul Suceava, au început să fie dotate cu mobilier nou, echipamente digitale și materiale didactice, inclusiv materiale și echipamente didactice specifice pentru atelierele de practică. Iată câteva dintre îmbunătățirile aduse datorită fondurilor din #PNRR: 2 laboratoare de informatică dotate cu echipamente digitale, în completarea celor existente.

46 de săli de clasă/grupe de grădiniță dotate cu echipamente TIC; 28 de săli de clasă dotate cu mobilier nou adaptat nivelului de învățământ; 2 laboratoare multidisciplinare dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale; 2 cabinete psihopedagogice și 2 cabinete de limbi moderne dotate cu materiale didactice specifice și echipamente digitale; o sală de sport dotată cu materiale didactice și echipamente digitale.

Ne bucurăm că învățământul din comuna Marginea evoluează și se adaptează cerințelor moderne. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect pentru efortul și dedicarea lor! Alte 12 contracte de finanțare prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar – PNRAS Școli mici – de această dată la Dolj! Alt pas spre reducerea abandonului școlar!

Am semnat, la sediul Inspectoratului Școlar Județean, împreună cu directorii a douăsprezece școli din județ, contracte prin care sute de copii se vor putea bucura de activități remediale și activități extrașcolare, masă caldă sau spații dotate cu mobilier modern, toate pentru a crește dorința lor de a veni la școală. Felicitări echipelor de proiect pentru implicare! Prezența la inspectorat a fost un context bun și pentru discuții cu o parte dintre inspectorii școlari din județ.

Ca și în discuțiile avute la Vâlcea, și aici a fost apreciată evaluarea digitalizată, extinsă anul acesta la toate examenele naționale. Mă bucur pentru fiecare discuție cu oamenii care fac lucrurile să se întâmple în școli. Și cred în valoarea feedbackului constructiv, căci doar astfel putem găsi soluții pentru mai bine. Mulțumesc domnului inspector școlar general Ion Daniel și Inspectoratului Școlar Județean Dolj pentru facilitarea vizitei!”