Angajamentul Oficial de ULTIM MOMENT al lui Marcel Bolos pentru Milioane de Romani din Tara

Marcel Bolos a anuntat un angajament oficial de ultim moment pentru milioane de romani din tara, iata ce trebuie sa stie romanii in acest moment.

Angajamentul Oficial ULTIM MOMENT Marcel Bolos Milioane Romani Tara

Marcel Bolos, ministrul Finanțelor, a dezvăluit în cadrul unor discuții constructive cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia și ai Coaliției pentru Dezvoltarea României, o serie de măsuri menite să stimuleze încrederea publicului și a investitorilor în economia României. Întâlnirile au avut loc săptămâna aceasta și au oferit ocazia clarificării unor informații esențiale pentru mediul de afaceri.

“Am avut zilele acestea discuții foarte constructive atât cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, cât și ai Coaliției pentru Dezvoltarea României. Angajamentul este să avem la masa discuțiilor în fiecare săptămână lideri reprezentativi cu care să dezbat măsurile concrete pe care le implementăm la nivelul MF, pentru a stimula încrederea publicului și a investitorilor în economia noastră”, a declarat Marcel Bolos.

Marcel Bolos spune ca printre aspectele importante discutate se numără clarificarea unor zvonuri referitoare la impozite și taxe. Ministrul a subliniat ferm că nu s-au purtat discuții la Ministerul Finanțelor privind creșterea impozitului pe venit la 16% sau creșterea TVA începând din 2025. În plus, a clarificat că Comisia Europeană nu a dat un verdict pe planul de ajustare a deficitului, întrucât un astfel de plan nu a fost încă prezentat.

“Așa cum am subliniat ieri, abia după ce va fi agreat în coaliție, vom merge să îl prezentăm la Bruxelles. Până atunci, am agreat că vom prezenta o analiză de detaliu privind sistemul de cheltuieli publice la nivelul instituțiilor și companiilor cu capital de stat, posibilitatea îmbunătățirii gradului de colectare a veniturilor încasate la buget, reducerea gap-ului de TVA și continuarea implementării măsurilor de digitalizare și de combatere a evaziunii fiscale pe perioada ajustării deficitului bugetar.”

Marcel Bolos a adăugat că se va modifica legea privind combaterea evaziunii fiscale pentru a exclude erorile umane din categoria faptelor de evaziune fiscală. În ceea ce privește reducerea gap-ului de TVA, strategia actuală se bazează pe datele obținute din modulele antifraudă, asigurându-se că inspecțiile fiscale și activitățile antifraudă vor fi desfășurate digital.

“Așteptăm, la începutul lunii viitoare, primele rezultate ale modulului antifraudă, care ne permit să avem o imagine globală asupra situației fiscale a fiecărei companii.”

Ministrul Finanțelor a mai subliniat că analiza sistemului de venituri publice va include și veniturile rezultate din exploatarea resurselor naturale, precum și valorificarea adecvată a activelor statului. Aceste măsuri sunt esențiale pentru asigurarea unui sistem fiscal eficient și transparent, capabil să susțină dezvoltarea economică a României.