Franta: Decretele Oficiale de ULTIM MOMENT cu Masuri Vizand si Aderarea Romaniei la Schengen

Franta a adoptat o serie de decrete oficiale de ultim moment cu masuri care vizeaza si aderarea Romaniei la Schengen, deciziile importante luate.

Franta Decretele Oficiale ULTIM MOMENT Masuri Vizand Aderarea Romaniei Schengen

Franta a adoptat o serie de decrete oficiale de ultim moment cu o serie de masuri de ultim moment care vizeaza inclusiv finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca se pune in aplicare o legislatie adoptata anul acesta, in baza careia acordarea dreptului de rezidenta pentru migranti, este conditionata de o serie de obligatii.

Franta le cere acum migrantilor sa respecte “principiile Republicii”, pentru a putea primi drept de rezidenta, adica libertate personala, de exprimare si constiinta, egalitate intre femei si barbati, deminate umana, etc, aceste prevederi facand tara mai putin atractiva pentru unii migranti, ceea ce va ajuta aderarea Romaniei la Schengen.

Franta vrea sa oblige migrantii sa respecte legile tarii, daca vor sa faca parte din ea, iar cei care nu sunt de acord cu aceste lucruri, nu vor primi drept de rezidenta in tara, sau de munca, iar pentru unii migranti asta va insemna, poate, si refuzul de a mai veni in tara, reducerea migratiei ajutand finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

“Mai multe decrete de punere în aplicare a legii imigrației, au fost publicate marți în Jurnalul Oficial, inclusiv cea privind refuzul sau retragerea unui permis de ședere în cazul nerespectării „principiilor Republicii”. De acum înainte, orice străin care solicită permis de ședere în Franța se obligă să respecte „principiile Republicii”.

Aceasta se referă la „libertatea personală, libertatea de exprimare și conștiință, egalitatea între femei și bărbați, demnitatea persoanei umane, motto-ul și simbolurile Republicii, integritatea teritorială și secularismul”. Semnarea acestui contract condiționează predarea actului de rezidență și semnatarului acestuia „pot fi refuzată reînnoirea actului lor sau să fie retras în cazul unei încălcări grave a unuia dintre aceste principii”, precizează decretul.”