Germania: Anunt Oficial de ULTIM MOMENT pentru Romania privind Intrarea Totala in Schengen

Germania a facut un anunt oficial de ultim moment pentru Romania cu privire la intrarea totala in Schengen, ce este promis tarii noastre in 2024.

Germania Anunt Oficial ULTIM MOMENT Romania Intrarea Totala Schengen

Germania a publicat un foarte important anunt oficial de ultim moment pentru Romania cu privire la intrarea totala in Schengen, iar asta pentru ca in cadrul unei intalniri dintre ministrul MAI, Catalin Predoiu, si presedintele Oficiului Federal de Politie Judiciara, a fost reafirmata sustinerea pentru finalizarea procesului prin care trece tara noastra.

Germania isi reafirma sustinerea pentru intrarea totala a Romaniei in Schengen, cat mai rapid, in ciuda faptului ca Austria refuza sa permita acest lucru, dar Catalin Predoiu a reafirmat masurile pe care tara noastra le-a luat in ultimul an de zile, in special pentru combaterea traficului de persoane, a traficului de droguri si nu doar atat.

Germania ne-a sustinut inca de la bun inceput pentru intrarea totala a Romaniei in Schengen, insa din pacate nu este suficient sa avem sustinere doar de la Berlin, ci si din alte capitale europene, pentru ca Karl Nehammer sa fie convins sa isi ridice veto-ul din decembrie 2022, mai ales ca pana acum nimic nu pare sa-i fi impresionat pe cancelarul austriac.

“Prioritățile MAI în domeniul ordinii și siguranței publice, stabilite anul trecut, includ combaterea traficului și consumului de droguri, migrația ilegală, traficul de persoane, aderarea la Spațiul Schengen și reforma Poliției Române. Am alocat resurse semnificative și am intensificat cooperarea polițienească internațională.

Legat de dosarul Schengen, am reafirmat obiectivul României de ridicare a controalelor la frontierele terestre interne subliniind faptul că România asigură un nivel ridicat de siguranță cetățenilor proprii, protejează adecvat frontierele și gestionează eficient migrația, exemplificând scăderea valorilor de migrație ilegală cu aproximativ 83% la frontierele României. Partea germană a reafirmat sprijinul pentru aderarea deplină a României la Spațiul Schengen. sustine ministrul MAI, Catalin Predoiu.”