X

Actiunile Oficiale de ULTIMA ORA ale lui Stefan-Radu Oprea cu Eforturi Importante pentru Romania

Stefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, continuă eforturile pentru implementarea Strategiei Naționale Anticorupție (SNA) 2021-2025, prin activități dedicate instruirii și conștientizării personalului propriu și a angajaților din unitățile aflate sub autoritatea sa. Aceste acțiuni vizează reducerea riscurilor de corupție și promovarea integrității organizaționale.

Stefan-Radu Oprea confirma in mod oficial faptul ca pe data de 18 iulie 2024, specialiști din cadrul Serviciului Integritate și Direcția Corp Control Ministru au organizat o sesiune de prevenire a corupției pentru angajații Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Constanța. La această sesiune au participat atât personalul de conducere, cât și cel de execuție, având scopul de a întări cunoștințele despre legislația anticorupție și de a analiza cazuri concrete de corupție.

Stefan-Radu Oprea a detaliat ca in cadrul acestei activități, au fost prezentate obiectivele Strategiei Naționale Anticorupție 2021-2025 și prevederile Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare referitoare la funcționarul public.

De asemenea, au fost discutate legislația privind infracțiunile de corupție, rolul avertizorului de integritate și obligațiile de sesizare a faptelor de corupție. Participanții au avut ocazia să analizeze cazuri concrete în care au fost săvârșite fapte de corupție, pentru a înțelege mai bine consecințele acestor acțiuni și importanța prevenirii lor.

Stefan-Radu Oprea spune deasemenea ca activitățile de prevenire a corupției au continuat pe 17 iulie 2024, când specialiștii Serviciului Integritate au desfășurat o sesiune de instruire pentru angajații societăților Mamaia S.A. și Neptun Olimp S.A., aflate sub autoritatea ministerului. Această sesiune a avut un format similar, cu prezentări despre obiectivele SNA 2021-2025, prevederile Legii nr. 286/2009 și legislația privind infracțiunile de corupție.

Ministerul Economiei ramane dedicat eforturilor de prevenire a corupției, conform actelor normative în vigoare, și continuă să organizeze activități de instruire pentru a asigura o integritate organizațională solidă și conștientizarea consecințelor faptelor de corupție în rândul angajaților săi.

Aceste acțiuni reprezintă un pas important în implementarea Planului de integritate al ministerului, contribuind astfel la o cultură a transparenței și responsabilității în sectorul public.

This post was last modified on iul. 24, 2024, 10:07 AM 10:07

Disqus Comments Loading...