X

Austria: Informarile Oficiale de ULTIMA ORA privind Schengen si Aderarea Totala a Romaniei

Austria a publicat informari oficiale dupa reuniunea informala a ministrilor de interne din cadrul UE, Gerhard Karner vorbind mai jos despre pasii care trebuie pusi in aplicare pentru ca, in final, aderarea Romaniei la Schengen cu ridicarea controalelor terestre sa aiba loc, poate chiar in cursul anului 2024, daca avem si noroc suficient.

Austria cere noi acorduri cu tari terte pentru deportarea migrantilor ilegali si a celor care nu primesc azil in UE, Gerhard Karner spunand ca aceasta ar fi o necesitate absoluta pentru ca pactul privind azilul si migratia sa fie implementat, iar granitele UE sa fie protejate, aderarea Romaniei la Schengen fara controale la granitele terestre depinzand de asta.

Austria vrea ca deportarile migrantilor sa fie facute inclusiv in Afganistan si Siria, in cazul celei din urma Gerhard Karner aducand in discutie si gestionarea situatiei politice, guvernul de la Viena fiind, practic, foarte interesat sa scape oricum poate de migranti, dar asta ar putea fi de mare ajutor pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

“Accentul discuțiilor a fost, printre altele, pe intensificarea cooperării cu așa-numitele țări terțe în lupta împotriva migrației ilegale. Pentru ca noul pact privind azilul și migrația să funcționeze, o cooperare mai strânsă cu țările din afara UE este o necesitate absolută. Acesta este singurul mod de a reduce presiunea asupra frontierelor externe ale UE.

Externalizarea procedurilor de azil este necesară pentru aceasta. În plus, inițiativa ministrului de externe Schallenberg și a altor miniștri de externe privind gestionarea politică a Siriei reprezintă un pas bun și sensibil. Deportările în Afganistan sunt, de asemenea, necesare pentru a menține sistemul de azil în mod strict și echitabil și pentru a combate migrația ilegală.”

This post was last modified on iul. 24, 2024, 10:09 AM 10:09

Disqus Comments Loading...