X

Germania ia o Decizie FARA PRECEDENT care Arunca in Aer Spatiul Schengen si il Satisface pe Nehammer

Germania este in centrul atentiei dupa o decizie fara precedent, care merge exact pe mana Austriei si a lui Karl Nehammer, iar asta pentru ca o instanta germana a decis ca un solicitant de azil poate fi deportat catre Siria, deoarece nu exista vreun pericol din cauza razboiului civil, masura putand schimba cursul aderarii Romaniei la Schengen.

Germania are o asemenea decizie luata in contextul in care pana acum tara a protejat fara retinere sirienii si afganii care au cerut azil, dar lucrurile se schimba din cauza numarului mare de migranti ajunsi in tara, dar si a problemelor generate de ei, hotararea avand potential de a schimba serios cursul aderarii Romaniei la Schengen in 2024.

Germania ar putea fi un punct de plecare pentru Austria, in ideea de a cere masuri similare la nivel european, asa cum vrea Karl Nehammer de ceva vreme, cursul aderarii Romaniei la Schengen depinzand de felul in care masuri de acest gen sunt implementate, astfel ca ramane de vazut ce se va intampla in perioada imediat urmatoare.

“După decizia Curții Administrative Superioare (OVG) din Münster cu privire la statutul de protecție al unui sirian, rămâne neclar dacă acesta va avea un impact asupra practicilor actuale de deportare. Nu se știe încă pe ce bază au făcut judecătorii evaluarea situației de securitate din Siria.

Curtea declarase anterior că în Siria nu mai exista nicio amenințare individuală gravă la adresa vieții sau integrității fizice a civililor ca urmare a violenței nediscriminatorii în contextul unui conflict armat intern. Prima decizie a instanței superioare de acest fel contravine practicii actuale la Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați de a acorda solicitanților de azil sirieni protecție subsidiară ca refugiați.”

This post was last modified on iul. 24, 2024, 10:07 AM 10:07

Disqus Comments Loading...