X

Lucrari de ULTIMA ORA Anuntate de Nicusor Dan cu Decizii Oficiale Aplicate in Bucuresti

Nicusor Dan a anunțat că lucrările de consolidare a blocului situat pe strada Baltagului nr. 17 avansează într-un ritm susținut. “Am decopertat tencuielile exterioare, se îndepărtează tencuielile interioare, grinzile fundațiilor sunt aproape finalizate, inclusiv hidroizolația acestora. S-au montat armăturile pereţilor exteriori la nivelul parterului în proporţie de 80%,” a declarat primarul.

Nicusor Dan spune ca aceasta clădire, cu o vechime de peste 70 de ani, era încadrată în clasa I de risc seismic, reprezentând un pericol real pentru proprietari și trecători din cauza stării avansate de deteriorare. În prezent, blocul este reabilitat cu fonduri provenite din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

După finalizarea lucrărilor de consolidare și reabilitare, toate apartamentele din bloc vor beneficia de tâmplărie nouă, eficientă energetic. Se va renunța la sobe și centrale de apartament, blocul urmând să fie echipat cu o centrală proprie și panouri fotovoltaice pentru a asigura o eficiență energetică sporită.

Nicusor Dan, in ceea ce privește

transportul public, a precizat că toate cele 100 de troleibuze și 100 de tramvaie noi vor fi introduse în trafic începând din luna septembrie. “Săptămâna aceasta au fost livrate ultimele 2 troleibuze Solaris, iar ultimele 5 tramvaie Imperio vor ajunge în luna aceasta și în august,” a adăugat primarul.

Nicusor Dan a informat și despre recuperarea unor clădiri adiacente Pasajului Macca-Vilacrosse de pe Calea Victoriei. Aceste clădiri au fost retrocedate în anul 2005 printr-o dispoziție de primar, anulată ulterior de instanțele judecătorești.

“În luna mai a anului 2023, am inițiat, în calitate de Primar General, o acțiune judiciară pentru anularea actelor subsecvente de înstrăinare, radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al dobânditorilor subsecvenți și înscrierea în cartea funciară a dreptului de proprietate al Municipiului București,” a explicat Nicușor Dan.

Tribunalul București a admis în totalitate această acțiune în primă instanță, iar primarul speră că decizia va rămâne definitivă în urma eventualelor căi de atac. Aceasta este o veste bună pentru bucureșteni, întrucât demonstrează angajamentul Primăriei Capitalei în a asigura siguranța și modernizarea orașului, precum și recuperarea patrimoniului său.

This post was last modified on iul. 24, 2024, 10:07 AM 10:07

Disqus Comments Loading...