Ministerul Apararii a anuntat o serie de masuri de ultim moment cu actiuni oficiale pentru Romania in momentul de fata, iar asta deoarece in prima faza ni se aduce in atentie faptul ca tara noastra este protejata de catre bombardierele B-25 Stratofortress ale NATO, care au aterizat in Constanta.
Ministerul Apararii anunta deasemenea ca a fost realizata la sediul Brigazii 61 Vanatori de Munte o vizita de documentare a unei delegatii poloneze, asta separat de receptia oficiala de la Navei-Scoala “Mircea”, care a fost in escala la Toulon, mai multe detalii despre tot fiind disponibile chiar acum mai jos.
“Flancul estic al NATO este mai puternic în această zi! Pentru prima dată, bombardierele B-52 Stratofortress de la Barksdale Air Force Base au aterizat în România în sprijinul #BomberTaskForceEurope. Aliații și națiunile partenere profită de orice ocazie pentru a se antrena împreună, pentru a îmbunătăți pregătirea și pentru a promova pacea și securitatea în regiunea europeană.
Vizită de documentare la sediul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”. Astăzi, 22 iulie, la sediul marii unități din garnizoana Miercurea Ciuc, a avut loc vizita de documentare și informare a delegației militare poloneze, din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, din Craiova, condusă de maiorul Daniel Grabowski, cu scopul de a cunoaște facilitățile de instruire ale vânătorilor de munte, în vederea dezvoltării activităților de instruire în comun.
În cadrul unui briefing de informare, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”, generalul de brigadă Nicolae-Gabriel Oros, a făcut o scurtă prezentare a marii unități, evidențiind oportunitățile de instruire în comun cu partenerii polonezi, iar la final a oferit membrilor delegației o plachetă cu însemnele heraldice ale brigăzii și moneda reprezentativă a structurii.
Recepţie oficială şi diplomaţie navală la bordul Navei-Şcoală „Mircea”, în portul La Seyne sur Mer din Toulon. În escala noastră din La Seyne-sur-Mer (Toulon), desfăşurată între 15 şi 19 iulie, velierul a trezit interesul oficialităţilor locale, civile şi militare, al personalului diplomatic și al comunităţii româneşti de aici. Aproape în fiecare port de escală, în mod tradiţional.
Au loc vizite oficiale ale comenzii navei şi a marşului împreună cu reprezentanţii diplomatici ai statului român la autorităţile civile şi militare locale. Sunt vizite formale, menite să consolideze relaţiile dintre Forţele Navale Române şi marinele străine şi, într-un sens mai larg, relaţiile bilaterale dintre România şi ţările în care avem porturi de escală. Astfel de vizite au avut loc și în timpul escalei noastre la Toulon.”